Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Felfüggesztett börtönt kapott a tanárverő kéki szülő

A nő cselekményét megbánva bocsánatot kért a tanártól.
Egy év hat hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a kéki szülőt csütörtökön, aki fiának tanárát bántalmazta a település középiskolájában - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, sajtószóvivője.

Nyakó Zsuzsanna elmondta, fellebbezés híján az ítélet jogerős.

A bíróság megállapítása szerint a nő 11. osztályos fia az iskolában orvosi felmentésre hivatkozva nem akart részt venni a gyakorlati oktatáson. Tanára felhívta a figyelmét arra, hogy ha hiányzása meghalad egy bizonyos óraszámot, függetlenül attól, igazolt-e vagy sem a távolléte, évet kell ismételnie. Ennek ellenére a diák nem volt hajlandó bekapcsolódni az oktatásba, tiszteletlenül visszabeszélt tanárának, és folyamatosan zavarta az órát. Az iskolában ezért jegyzőkönyvbe vették viselkedését, fegyelmi eljárást indítottak ellene és hazaküldték.

A tanuló anyja ezután az iskolában megkereste a tanárt, hangosan szidalmazta, megfenyegette, hogy kint megvárja, majd hirtelen arcul ütötte, nyolc napon belüli sérülést okozva a pedagógusnak.

A törvényszéki szóvivő hangsúlyozta, a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy sok a hasonló jellegű bűncselekmény és azt, hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétsége miatt halmazati büntetést kellett kiszabnia. Enyhítő körülményként a nő büntetlen előéletét, beismerő vallomását vette figyelembe a bíróság, továbbá, hogy cselekményét megbánva bocsánatot kért a tanártól - tette hozzá.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője csütörtök délelőtt tájékoztatta arról az MTI-t, hogy a nőt kedden vette őrizetbe a rendőrség, és a nyíregyházi járási ügyészség gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé.

Olvasóink írták

 • 5. Roland1000 2013. szeptember 19. 20:51
  „Két évig most jól viselkedik, különben mehet a dutyiba. Ez is valami.”
 • 4. pachakuti 2013. szeptember 19. 20:40
  „Egyre jobban látszik, csak hivatkozási alap az öt évvel fenyegető a törvény, eszük ágában sincs alkalmazni. Ez a tanárverő fiatal asszonyság is folytathatja tovább ahol abbahagyta! Legközelebb majd megint "nagyon megbánja".”
 • 3. StencilAtya 2013. szeptember 19. 20:14
  „"11. osztályos fia.." hány éves a lurkó? 32?”
 • 2. zero 2013. szeptember 19. 19:43
  „Elrettentő a büntetés”
 • 1. Roland1000 2013. szeptember 19. 19:30
  „Akkor bezzeg nem sírt, amikor a tanárt megütötte. Nagyon helyes ez a büntetés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: a reménytelenség felé halad Magyarország

Az ország az elmúlt 3 évben még a korábbiaknál is sokkal jobban szétszakadt - mondta a volt… Tovább olvasom