Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Felfüggesztették a Zsanett elleni nyomozást

Felfüggesztették a napokban az állítása szerint rendőrök által megerőszakolt lány ellen hamis vád miatt indult nyomozást.
A lány ellen öt rendbeli hamis vád miatt indult nyomozás, mert az ügyészség több hónapos nyomozás után még tavaly decemberben döntött úgy, hogy egyik rendőr ellen sem emelnek vádat. Korábban a Magyar Nemzet azt írta, hogy a Zsanett elleni eljárást napokon belül felfüggeszthetik.

A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves Zsanett feljelentésével indult, aki azt állította, hogy 2007. május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint azonban ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle. A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték. A történtekkel kapcsolatban 5 rendőrt vett őrizetbe az ügyészség, előzetes letartóztatásba is kerültek, de később kiengedték őket. Az ügyészség decemberben fejezte be a nyomozást: az erőszakos nemi közösülés gyanújában bűncselekmény hiányában, míg a vesztegetés gyanújában bizonyítottság hiányában szüntette meg az eljárást.

A rendőröket végül katonai ügyben marasztalták el. Kötelességszegésért hárman pénzbüntetést, ketten megrovást kaptak, mert 2007. május 4-én hajnalban az iratok nélkül autót vezető fiatal lányt parancsnoki engedély nélkül hazakísérték a papírjaiért, és szabálysértése miatt nem jártak el ellene. A hivatali visszaélés vádja alól felmentették őket.

Tuza Péter, a lány jogi képviselője közben pótmagánvádat nyújtott be az ügyben, vagyis ő fogja képviselni a vádat a bíróságon. A bíróság ezt az ügyet befogadta, tárgyalás, legkorábban ősszel lehetséges. A Magyar Nemzet szerdán azt írta, hogy emiatt napokon belül felfüggeszthetik a lány ellen hamis vád miatt indult nyomozást.

Tuza Péter, a lány ügyvédje elmondta, hogy hivatalos értesítést erről nem kapott. Véleménye szerint az ügyészség nem is tehetne másként, mivel a pótmagánvád a sértetti jogérvényesítés egyik eszköze, ezért az ügyészségnek be kell várnia, hogy ez az eljárás befejeződjön. A pótmagánvádas tárgyalás eredményétől függ, hogy lehet-e egyáltalán hamis vád miatt eljárást indítani a lány ellen.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatáa szerint az ügyben a lány ellen hamis vád miatt indult eljárást felfüggesztették, a pótmagánvádas per végéig.

Olvasóink írták

  • 3. nem tudom 2008. július 18. 14:12
    „ki hazudik de a rendőrségről is el tudom képzelni hogy nem mondanak igazat!ugye nem kell bemutatnom őket senkinek(szemkilövés,lopás,megalázások,egymás mentegetése)stb...stb...”
  • 2. Marr 2008. július 17. 20:27
    „Bizom benne, ha ez forditva lesz igaz, ők sem fizetnek kevesebbet.”
  • 1. joy 2008. július 17. 17:55
    „Merem remélni, hogy a végén a hazug ribi annyit kell fizessen, hogy egy életre lemgy a kedve a hazudozástól, aljas vádaskodástól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bő egy hónapig nem működik majd a Ryanair Budapesten

A november 4-től december 19-ig tartó időszakra ideiglenesen beszünteti budapesti működését Európa… Tovább olvasom