Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Felgyorsítanák a civil szervezetekkel kapcsolatos határidőket

Hatvanról harminc napra javasolja lerövidíteni a bíróságok számára rendelkezésre álló határidőket a civil szervezetek nyilvántartásba vételével, illetve változásbejegyzési kérelmeik elbírásával kapcsolatos eljárásokban a KDNP-s Stágel Bence.
A kormánypárti képviselő - a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló 2011-es törvény módosítására a parlamentnek kedden benyújtott - indítványát a civil szervezetekkel kapcsolatos eljárások felgyorsításának szándékával indokolta.

Stágel Bence emellett indokolatlannak tartja, hogy a nyilvántartási jellegű ügykörben is alkalmazandóak legyenek a törvénykezési szünetre vonatkozó szabályok, tekintettel arra, hogy a cégeljárásban nem érvényesül a törvénykezési szünet. Ennek folyományaként előfordulhat, hogy a képviseleti jog változását a civil szervezetek nyilvántartása csak több hónapos késéssel követi le, így a civil szervezet tényleges képviselője hosszú ideig nem lesz bejegyezve - mutatott rá a politikus, aki ezt jogbiztonsági szempontból is aggályosnak tartja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adócsaló kutyatenyésztőt ellenőrzött a NAV

Kutyaeledelt is forgalmazott, továbbá kutyakozmetikai szolgáltatást is nyújtott, de évek óta engedélyek nélkül folytatta tevékenységét, a jövedelmét pedig eltitkolta a hatóság elől. Tovább olvasom