Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Felhívást tesz közzé a választási szakértő

Mozgalmat indít Tóth Zoltán választási szakértő annak érdekében, hogy ne legyenek "egyszínűek" a szavazatszámláló bizottságok 2014-ben - számol be róla a Népszava csütörtöki száma.
A lap a választási szakértőtől megtudta, hamarosan felhívást tesz közzé, melyben azt kéri, minél többen jelentkezzenek szavazatszámlálónak. Így lenne elkerülhető ugyanis, hogy a voksokat ellenőrző és számláló testületekbe kizárólag, vagy szinte kizárólag kormánypárti delegáltak kerüljenek be.

A szakértő emlékeztetett arra: a törvényben az esélyegyenlőségnek számos eleme szerepel, ilyen például, hogy minden pártnak kötelező két szavazatszámláló bizottsági tagot delegálni. Ám ez csak látszólagos esélyegyenlőség, hiszen eddig – igaz, nem volt kötelező – sok helyen egy tagot sem tudtak kiállítani a pártok.

Tóth Zoltán felajánlotta azt is, hogy tanfolyamot szervez a jelentkezőknek, és kiképezi őket.

Olvasóink írták

 • 4. történész 2013. március 21. 14:50
  „Felesleges..a külső Magyarok létszámát senki sem tudja ,és nem lehet ellenőrizni,hogy ezer szavazatot ezer vagy egy ember postázott...és ők választanak majd ...mi csak szavazunk...”
 • 3. deszkás 2013. március 21. 11:38
  „MOZIMASINISZTA! Medve anyám.”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. március 21. 10:56
  „Nem tudom honnan merített Tóth elvtárs, én az első választás óta számláló biztos vagyok, de olyan alkalom még nemvolt, hogy hogy minimum, az aktuálisan legerősebb három pártnak ne lett volna képviselete. De ! legutoljára pl. az LMP is küldött, pedig nem nagy népszerűségnek örvendenek a szavazókörzetünkben (2 voks)”
 • 1. igazságkereső 2013. március 21. 09:35
  „Bár csak lenne Tóth Zoltánhoz hasonlóan egy olyan szakértő is, aki végre kiképezné az embereket a banki csalássorozatok megértésére, annak megszüntetéséhez vezető út megismeréséhez, mert a hsz-ekből -vagy legalább is azok nagy részéből- süt a sötétség!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusban meg kell rendelni a tantervi reform által nem érintett tankönyveket

A Nemzeti alaptanterv és az új kerettantervek felmenő rendszerű bevezetése által érintett… Tovább olvasom