Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Feljelentés a gárdisták és jobbikosok ellen

Közösség elleni izgatás és uszítás miatt büntetőfeljelentést tesz az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Sajóbábonyban megjelent gárdisták és jobbikosok ellen - közölte a roma érdekképviseleti szervezet szóvivője pénteken.
Ifj. Bogdán János közleményében úgy fogalmazott: Sajóbábony figyelmeztetés minden ember számára, hogy a társadalmi feszültségek csökkentése és a romák társadalmi integrációja, életkörülményeik javítása érdekében azonnali lépésekre van szükség. Ezért első lépésként tárgyalást kezdeményeznek Sajóbábony polgármesterével, hogy a romák bevonásával településőrség, valamint polgárőrség jöjjön létre.

Az OCÖ szóvivője felszólítja az ország roma és nem roma lakosságát egyaránt, hogy tartózkodjanak az önbíráskodástól, egyben tudatja: közösség elleni izgatás és uszítás miatt büntetőfeljelentést tesznek azok ellen, akik gárdista egyenruhában jelentek meg Sajóbábonyban múlt vasárnap.

Ifj. Bogdán János közleményében úgy fogalmaz: "a jogerősen beszüntetett és feloszlatott Prikezsia Gárda, valamint a Jobbik tevékenysége, működése kijelentései és cselekedetei kísértetiesen hasonlítanak a harmincas években Magyarországon működő nyilas pártok tevékenységéhez, kijelentéseihez és cselekedeteihez, éppen ezért az Országos Cigány Önkormányzat a Jobbikot és Prikezsia Gárdát náci eszmék és ideológiák folytatóinak tekinti". (Az OCÖ politikusai a nyilvánosság előtt a magyar gárdát Prikezsia, cigányul "minden rosszat megtestesítő, gyász" gárdának nevezi).

Kozák János, az OCÖ elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: a cigányság jogainak érvényesítése érdekben a "cigányság megszüntetésére, megsemmisítésére létrejött" Jobbik feloszlatását kívánják elérni, ezért soron kívüli egyezetést kezdeményeznek a parlamenti pártok vezetőivel, a kormányfővel, az igazságügyi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszterrel.

Olvasóink írták

  • 2. mosómasa 2009. november 20. 16:28
    „Az OCÖ először a saját portáján söprögessen, s ha majd ott rend lesz ( de soká lesz az még!), akkor lehet más irányba is nézelődni, de addig nem.”
  • 1. Marcsikaa 2009. november 20. 13:10
    „Nyúl viszi a puskát. ha-ha”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postai konténerből raboltak páncélszekrényt

Postai konténert törtek fel és vittek el belőle egy páncélszekrényt éjszaka ismeretlen tettesek… Tovább olvasom