Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Feljelentés és bejelentés trafik-, illetve földügyben

Az MSZP trafikügyben közérdekű bejelentést tesz a megyei főügyészségeken, míg a földhaszonbérletek ügyében hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tett - jelentette be Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján, Veszprémben.
Az MSZP megyei elnöke elmondta: azért kérik a trafikpályázatok vizsgálatát, mert korábban Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő egy lapinterjúban arról beszélt, hogy a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

Hozzátette: mivel ez valószínűleg másutt is előfordult az országban, az MSZP közérdekű bejelentést tesz a megyei főügyészeknél, és kéri a trafikpályázatok vizsgálatát.

Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy miután hiába kérte az illetékes minisztériumtól a szükséges lépések megtételét a földhaszonbérletek ügyében, Harangozó Gábor képviselőtársával feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen hivatali visszaélés miatt.

Kifejtette: ennek alapja a Nemzeti Földalap (NFA) által végzett ellenőrzés, amelyből az MSZP-s képviselők szerint kiderül, hogy a földbérleteket nem azokkal kötötték, akik arra alkalmasak voltak.

Zircen például földhöz jutott egy betéti társaság és magánszemélyként annak tagjai is. Ezeknek a magánszemélyeknek korábbi cégei a bérleti pályázat elbírálása előtt adótartozást halmoztak fel, márpedig ez kizáró ok a pályázaton való indulásnál - ismertette Gőgös Zoltán.

Hozzátette: 300 hektár feletti területekről van szó, amelyeknek bérletére nem lett volna szabad szerződést kötni.

A nap folyamán az MSZP még öt megyében, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád és Fejér megyében tartott sajtótájékoztatót arról, hogy a közérdekű bejelentést tesz trafikügyben a megyei főügyészségeken.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2013. május 08. 17:20
    „Helyes ! Még az EU is vizsgálhatná mind 2 ügyet !
    ott pl. a simicska ..milliárdos..aki 33 céget tulajdonol. Köztük pl. a Hárskúti óriás bírtokot.
    v. a ov haver : nyerges Zs. Lajta-Hanság zrt. 11 000 hektár föld, 5,5 milliárd ft vagyon ..és 2011. CSAK : 592 millió EUs földtámogatást kapott --úgy hogy 1 kapavágást NEM kellett tenni érte !
    Ha a magyar független bíróság nem tud dönteni ..ott az Unijó !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem nézhette meg a trafikpályázatokat az MSZP-s képviselő

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. megtagadta, hogy az MSZP-s Tóth Csaba betekintsen a… Tovább olvasom