Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Feljelentést tesz az MSZP az E.ON-földgázüzletág megvásárlása miatt

A hatóságok feladata megvizsgálni az ügylet előkészítésében és aláírásában meghatározó szerepet vállaló tisztségviselők felelősségét - közölte Tóth Bertalan.
Különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az MSZP az E.ON magyarországi földgázüzletágának állami megvásárlása miatt.

Ezt Tóth Bertalan, a szocialista párt elnökségi tagja közölte csütörtökön sajtótájékoztatón, hozzátéve: a hatóságok feladata megvizsgálni az ügylet előkészítésében és aláírásában meghatározó szerepet vállaló tisztségviselők felelősségét, ideértve a villamos művek menedzsmentjét és a nemzeti vagyonkezelő vezetését is.

Azt mondta: az MSZP minden itthoni és európai uniós eszközzel élni fog, hogy a jogtalan előnyhöz juttatott cégektől visszaszerezze az adófizetői pénzt. Véleménye szerint egyre biztosabb, hogy a kormány a gázüzletág megvásárlásával fizette ki az E.ON-nak a rezsicsökkentés árát, és nem a magyar családok, hanem egy német cég részvényesei érdekeinek megfelelően járt el.

Józsa István MSZP-s frakcióvezető-helyettes azt mondta: az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése csütörtökön dönt arról, hogy a 280 milliárd forintos vételár kifizetése után 65 milliárd forint tulajdonosi kölcsönt nyújt a frissen vásárolt társaságoknak, így az ügylet 345 milliárd forintba kerül. Szavai szerint ez a valós érték háromszorosa, mivel a máig nem cáfolt vagyonértékelések 12 és 90 milliárd forintról szóltak, a társaságok részvényeinek értéke pedig 110 milliárd.

Hozzátette: a tulajdonosi kölcsönről szóló döntés egyértelművé teszi, hogy a németek pénzügyileg "kitakarították" a céget a tranzakció előtt.

A frakcióvezető-helyettes azt is megemlítette, a vételárból megteremthető lenne a tandíjmentes felsőoktatás, illetve lehetővé válna a panelprogram folytatása.

Olvasóink írták

 • 3. Pirát 2013. október 17. 15:00
  „szatyi - a Te szemed is csípi ???”
 • 2. szatyi 2013. október 17. 14:55
  „"1. Pirát 2013.10.17. 14:41 "

  Megint nem vetted be a gyógyszered?”
 • 1. Pirát 2013. október 17. 14:41
  „megugatni lehet a dolgot ked(tet)ves elvtársak...de lényeg mégis az, hogy kibújt a szög (a lóláb már régebben) a zsákból..: csípi a szemeteket(hi-hi) hogy egy multi kasza kicsorbult...és vele a csurgalék pénzetek is leapadt, mert hihetetlen hogy ezt a hazaárulással felérő privatizálást ingyen csináltátok ! Nna... takarodjatok a ....a ott is siránkozhattok egy sort ! no meg a T(o)avarisotokkal is írathattok egy újabb opust...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Pribil György, a Kimnowak és sz S-Modell gitárosa

A zenész halálhírét a zene.hu portál tette közzé. Mint írták, a 46 éves zenész kedd este hunyt el… Tovább olvasom