Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Feljelentést tett a Jobbik a Borsod megyei kórház ügyében

A párt olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek alapján fennáll a gyanú, hogy az elmúlt években különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést, illetve költségvetési csalást követtek el.
13.15 - Badány Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és Jakab Péter miskolci önkormányzati képviselő pénteki sajtótájékoztatójukon úgy vélekedtek, nem a csecsemőhalálozás áll Csiba Gábor főigazgató-főorvos, KDNP-s képviselő felfüggesztése, majd visszahelyezése mögött, hanem politikai játszmák. Véleményük szerint ez arra vezethető vissza, hogy "a választások közeledtével mennyire vállalhatóak a kórházban zajló ügyletek".
Hangsúlyozták, a Jobbikot nem a politikai játszmák érdeklik, hanem az, hogy a közélet és a közintézmények "megtisztuljanak a korrupciótól", ezért tettek feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint költségvetési csalás gyanúja miatt.

Mint mondták, a párthoz eljuttatott iratok szerint a kórház olyan szerződést írt alá egy fideszes és szocialista kötődésű magánvállalkozással, amely az intézményre döntően kötelezettségeket hárít, miközben a haszon a céget gyarapítja. Az ügylet a dokumentumok szerint 17 milliárd forint kárt okozhatott az adófizetőknek.

16.45 - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója azt mondta, politikai támadásnak tartja azt a feljelentést, amelyet Jobbik tett az egészségügyi intézmény gazdálkodása kapcsán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, illetve költségvetési csalás gyanúja miatt.

Csiba Gábor főigazgató az MTI-vel közölte: a feljelentés tartalmát nem ismeri, de mivel politikai szervezet két tagja tette, politikai támadásnak véli a történteket, és megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Feljelentést tett a Jobbik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház ügyében, a párt ugyanis olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek alapján fennáll a gyanú, hogy az egészségügyi intézményben az elmúlt években különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést, illetve költségvetési csalást követtek el.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. november 15. 14:25
    „Ezek a svindlik egy kevésbé független hírportálon már hónapokkal ezelőtt, dokumentumokkal alátámasztva megjelentek, de az illetékesek figyelmét sajnos elkerülték.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Gyurcsány utasította a rendőröket a tüntetők megverésére

A Fidesz a volt kormányfő egyik államtitkárának vallomására hivatkozik, mely alátámasztja, Gyurcsány… Tovább olvasom