Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Feljelentést tett a Jobbik a Club Aliga ügyében

A Jobbik hétfőn feljelentést tett az ORFK-n a balatonvilágosi Club Aliga eladásának ügyében - jelentette be a rendőrség Teve utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján a párt képviselője.
Hegedűsné Kovács Enikő azt mondta, hogy a rendszerváltás előtt az MSZMP pártüdülőjeként szolgáló épületet 2007-ben privatizálták, de miután a Kincstári Vagyonigazgatóság eladta a területet, a szerződést titkosították.

Véleménye szerint a szerződés titkosítása kimeríti a közérdekű adatokkal való visszaélés fogalmát, mert mindenkinek joga van megismerni annak tartalmát.

Hozzátette, hogy a "pletykák arról szólnak, hogy mélyen áron alul értékesítették a negyven hektáros ingatlant, gyakorlatilag kimondhatjuk, hogy körülbelül a tizedéért a reális értéknek", ami a véleménye szerint hűtlen kezelés. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az elterjedt hírek szerint a területet 5 milliárd forintért adták el.

Kitért arra is, hogy olyan helyrajzi számú területeket is eladtak, amelyeket akkor a hatályos törvények szerint nem lehetett volna értékesíteni.

Felvetette a kérdést, hogy az eladás nem rejt-e magában nemzetbiztonsági kockázatot, mert szavai szerint a vásárló cég ügyvezetője "értesüléseink szerint egy izraeli katonatiszt, legalábbis izraeli katonatiszt volt korábban".

Kijelentette, hogy a szerződés megkötése óta a cég folyamatosan próbálja kiszorítani a helyi üdülőtulajdonosokat a Club Aliga területéről.

Olvasóink írták

  • 3. szilléri 2010. augusztus 03. 11:08
    „Tuti antiszemita összeesküvés !”
  • 2. dodó 2010. augusztus 02. 16:21
    „Sajnáljátok a zsidótól?”
  • 1. deszkás 2010. augusztus 02. 15:47
    „Nem ez az egyetlen titkositott disznóság. Politikus urak valaki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden megszűnik az UV-B riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a keddi nappal átmenetileg visszavonja az általa kiadott… Tovább olvasom