Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Felkészítik a győri gólyákat

Győrben a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület (GYEKE) ez évben is sokféle hasznos tudnivalót nyújtó programmal, kulturális és sportrendezvények szervezésével segíti, hogy az első éves hallgatók már tanulmányaik kezdetekor megismerjék a campus épületeit, szolgáltatásait, a szakok tanrendjének legfontosabb elemeit, a város nevezetességeit.
Az idei rendezvénysorozat már szerdán elkezdődött, s vasárnap estig tart. Az első programok egyike már hagyományosan a „gólyák” kollégiumi beköltözése volt, s ez sikeresen befejeződött. A központi kollégiumban 376 első éves és 702 felső éves hallgató, összesen 1078 fő lakik. A külső – Fehérvári úti – kollégiumba 139 elsős és 320 felső éves került, itt összesen 459-es laknak.
A beköltözési ceremónia része, hogy minden kollégistánál az adategyeztetés mellett biometrikus adatrögzítést – ami teljesen egyedi azonosító – is végeznek. Így tudják kiszűrni és pontosan meghatározni, hogy ki jogosult a kollégiumba való belépésre, illetve bent tartózkodásra. A külső kollégiumban a biometrikus rendszer működésének másfél éve alatt gyakorlatilag nullára csökkent a lopások száma, ezért is vezetik be ezt a biztonságos beléptetési formát most a központi kollégiumban is.
A győri egyébként az egyik legolcsóbb hazai egyetemi kollégium: a havi költség hat és fél ezer forint, s ebben már szerepel a másfél ezer forintos fejlesztési hozzájárulás is. A fejlesztésekről az egyetem vezetése a hallgatói önkormányzattal egyetértésben dönt.
A gólyák szerdán és csütörtökön a győri tanulmányok mindennapjait végigkísérő Neptun-rendszerről, a nyelvtanulásról, a testnevelési és sportlehetőségekről tájékozódhattak, s tegnaptól a szakonkénti beiratkozások kezdődtek. Dr. Író Béla egyetemi főtitkár a tanulmányok követelményeit, a térség, a város és az egyetem tanulást ösztönző hatásait mutatta be az elsőéveseknek.
A kötetlenebb beilleszkedést sportprogramok, püspökerdei éjszakai akadályverseny, főzőverseny, sokféle vetélkedő és zenei est segíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mire köt(ött) biztosítást?

Tovább olvasom