Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Fellobbant a forradalom lángja a Parlament előtti 1956-os emlékműnél

Fellobbantották a forradalom lángját a korábbi évek hagyományainak megfelelően, katonai tiszteltadás mellett, a Parlament előtti 1956-os emlékműnél csütörtök este.
A lángot fáklyás fiatalok, rövid, az 53 évvel ezelőtti eseményeket felidéző narráció kíséretében lobbantották fel néhány tucatnyi érdeklődő jelenlétében, katonai tiszteletadással a Himnusz hangjaira.

Az Ötvenhatos Emlékbizottság Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök javaslatára határozta el az 1990-es évek közepén, hogy a Kossuth téren, a Parlament előtt fölállítják a Forradalom lángja emlékművet.

Lugossy Mária szobrászművész alkotásán, az 1996-os 40. évfordulóra felavatott, csúcsán megtört fekete márványból készült emlékműnek az oldalán a Kossuth-címer és az 1956 felirat látható.

Azóta a forradalom évfordulójának előestéjén minden évben ünnepélyes keretek között meggyújtják a lángot, amely november 4-éig lobog.

Olvasóink írták

  • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. október 22. 19:50
    „Na akkor el is lehetne kezden felkötögetni a Szoci gyílkosokat az Szdsz-es fasiszta csatlósával és szinpatizásauikkal együtt.Ez lenne csak az igazi ünnep! Nagyon bírnám díjazni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az államfő fogadta a médiahatóság elnökét

A két országos kereskedelmi rádiófrekvenciára kiírt pályázat elbírálásának folyamatáról tájékoztatta… Tovább olvasom