Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Felmentés a Postabank-perben

Felmentette elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság kedden a 34,6 milliárd forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolt Princz Gábort és hat vádlott-társát a Postabank-perben.
Az elsőfokú döntés szerint a Postabank egykori elnök-vezérigazgatóját egy másik, 121 millió forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádpontjában is felmentették.
A vádlottak az ügyészség vádirata szerint tevékenységükkel sorozatosan megtévesztették a tulajdonosokat és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot, elhibázott üzletpolitikát folytattak és prosperáló bank látszatát keltették.
Princz Gábort emellett egy másik vádpontban azzal is megvádolták, hogy a Budai Hengermalom Kft. egy üzletrészét 300 millió forintért vásárolta meg a Postabank és Takarékpénztár Rt. – amelynek elnök-vezérigazgatója akkor az elsőrendű vádlott volt –, holott a szakértők szerint 179 millió forintot ért.
A bíró indoklásában a vádhoz kötöttség elvére hivatkozva emlékeztetett arra, hogy még a bizonyítási eljárás előtt felhívták az ügyészség figyelmét a vádpontosítás szükségességére. „A vád határai meglehetősen bizonytalanok voltak” – fogalmazott Diós Erzsébet, az ügyben eljáró bíró, aki indoklásában utalt rá, hogy a vád a számviteli fegyelem megsértése ügyében nem tartalmazott indítványt, így azt nem vizsgálhatta a bíróság.
Diós Erzsébet hangsúlyozta: míg a valamennyi vádlottat érintő ügyben bűncselekmény, addig a Princz Gábor elleni második vádpontban bizonyítottság hiányában hozott felmentő ítéletet.
A nem jogerős döntés ellen az ügyész valamennyi vádlott esetében bűnösség megállapítása miatt fellebbezett. A vádlottak és védőik tudomásul vették a döntést. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte a gyilkosságot a hajléktalan

Beismerő vallomást tett az a 42 éves hajléktalan, akit a múlt héten, a kaposvári MÁV pályaudvaron… Tovább olvasom