Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Felmentették Hajdút a móri mészárlás vádja alól

Hajdú Lászlót felmentette szerdán a móri bankrablásban való részvétel vádja alól a Fővárosi Bíróság, de egyéb bűncselekményekért 17 évet kapott.
Hajdú Lászlót felmentette szerdán a móri bankrablásban való részvétel vádja alól a Fővárosi Bíróság, de egyéb bűncselekményekért - emberölés kísérlete, rablás, súlyos testi sértés kísérlete, lőfegyverrel való visszaélés miatt - 17 évet kapott. Szebeni László bíró jelenleg indokolja az elsőfokú ítéletet.

Hajdú László ártatlannak vallotta magát az utolsó szó jogán a Fővárosi Bíróságon szerdán a móri bankrablás ügyében tartott tárgyaláson. Hajdú kijelentette: "Amit elkövettem, elvállaltam. Soha semmi közöm nem volt sem emberöléshez, sem emberölési kísérlethez".Hajdú Lászlót a megismételt elsőfokú eljárásban azzal vádolták, hogy ő követte el a nyolc halálos áldozaot követelő, 2002. május 9-i vérengzést Móron. Időközben két elkövető is a hatóságok kezére jutott, egyikőjük W. Róbert ellen áprilisban emelt vádat az ügyészség a móri vérengzés matt, a másik gyanúsított, N. László öngyilkos lett a börtönben. Hajdú lászló ügyében néhány perc múlva várhatóan kihirdeti az első fokú Ítéletet Szebeni László büntetőtanácsa.

Kaiser Ede ügyében szakértőt hallgatnak meg

Kaiser Ede szerdai perújítási tárgyalásán, a vád és a védelem jogi szakkérdésekről szóló vitája után a Fővárosi Bíróság úgy döntött, hogy az ügyben még egy tanút és egy szakértőt is meghallgat, ezért elnapolta a pert. Ennek tétje, hogy kimondják a tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede ártatlanságát a móri vérengzésben.Az ügyész, Soltész Miklós azt mondta, hogy az ügyészség a móri bűncselekménnyel kapcsolatos vádpontot azzal a változtatással tartja fenn, hogy azt nem Kaiser Ede követte el, majd a móri emberölések és a Kaiser Ede terhére rótt 2001-es budaörsi emberölési kísérlet törvényi egységét fejtegette. Ezzel kapcsolatban Dezső Antal, Kaiser Ede védője azt mondta, az ügyész által említett törvényi egység önmagától felbomlik azzal, hogy a 2002-es móri gyilkosságok "kiesnek". A védő úgy fogalmazott: a jogi csűrcsavar azt szolgálja, hogy ne kelljen az ügyészségnek Kaiser felmentését indítványoznia, ne kelljen ejtenie a móri vádpontot.


Eredetileg Kaiser Edét és Hajdú Lászlót vádolták a 2002. május 9-én elkövetett móri vérengzéssel, de az első per végén csak Kaisert ítélték el 2004. december 23-án. A megismételt első fokú eljárásban Hajdú Lászlót vádolták azzal, hogy ő ölte meg a 8 embert az Erste Bank móri fiókjában, de Hajdút éppen szerdán délelőtt mentették fel ez alól a vádpont alól. Azóta a hatóságok elfogtak két újabb gyanúsítottat, egyikük, W. Róbert ellen az ügyészség idén áprilisban emelt vádat a Móron történtek miatt, a másik gyanúsított, N. László időközben öngyilkos lett a börtönben. Kaiser Ede tárgyalásának következő napját a bíróság később tűzi ki.

Olvasóink írták

  • 2. rde 2008. október 23. 08:46
    „Az igazságszolgáltatás legnagyobb szégyene az volt amikor elítélték olyanért amit el sem követett. A mostani ítélet nem teszi semmisé
    azt ami megtörtént, én kártérítésért beperelném az igazságszolgáltatást legalább 100.000. millió.”
  • 1. janik 2008. október 22. 10:51
    „"emberölés KÍSÉRLETE, rablás, súlyos testi sértés KÍSÉRLETE..." - ha nem csak kísérlet volna, biztos megússza 7 évvel”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány megállapodott a devizahitelesek védelmében

A jövőben például a devizahitellel rendelkezők kérésére a hitelező bankok meghosszabbítják a… Tovább olvasom