Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 21°C Még több cikk.

Felmentették Veresegyház polgármesterét a hűtlen kezelés vádja alól

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól bűncselekmény hiányában felmentette a Budapest Környéki Törvényszék Pásztor Bélát.
Bűncselekmény hiányában felmentette Pásztor Bélát, Veresegyház független polgármesterét a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól hétfőn első fokon a Budapest Környéki Törvényszék.

A felmerült 487 ezer forintos bűnügyi költséget az államnak kell kifizetnie. Pásztor Béla és védője az ítéletet tudomásul vette, az ügyész annak hatályon kívül helyezését kérte.

A vádirat szerint a polgármester az önkormányzat képviseletében 1996 nyarán 27, 5 millió forintért eladott egy belterületi ingatlancsoportot a budapesti S+G Kft.-nek. A szerződésben kötelezettséget vállalt arra, hogy irreálisan rövid idő, mindössze 13 nap alatt közművesítik az ingatlanokat. A szerződés alapján a közművek kiépítése csak akkor tekinthető teljesítettnek, ha valamennyi közmű elkészül. A vádlott – a helyi rendeletben foglaltak ellenére - csak a vételi szándékot terjesztette a képviselő-testület elé, a szerződéstervezetet, a közművesítési kötelezettséget, annak határidejét nem.

A közművesítés még 2003-ban sem fejeződött be teljesen, a vevő, illetve annak jogutódja, a Somody Kft. kötbérkövetelése 267 millió forintot tett ki; emiatt a felek előbb pereskedtek, majd megegyeztek, és az önkormányzat 122 millió forintot fizetett ki kötbérként a vevőnek.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. január 23. 11:50
    „A fidesz újabb buktája!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: vidéken szenvedték meg leginkább az elmúlt két évet

A vidéki emberek szenvedték meg leginkább a kormányváltást az elmúlt 2 évben- az MSZP szerint. Tovább olvasom