Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Felmentő ítélet Princz Gábor ügyében

Felmentő ítéletet hozott a Fővárosi Bíróság a Princz Gábor és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, 34, 6 milliárd forintos hűtlen kezelés miatt indult büntetőügyben.
A Postabank korábbi elnök-vezérigazgatója és további hat, egykori vezető beosztású munkatársa ellen 34,6 milliárdos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult eljárás. A vád szerint 1995 és 1997 között szándékosan megszegték törvényi kötelezettségeiket, hibás üzletpolitikát folytattak, sorozatosan megtévesztették a bank tulajdonosait és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot, és prosperáló bank látszatát keltették.

Az ítélet a vádbeszéd óta nem meglepő. Az ügyész ugyanis korábban felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a vádlottakra. Perbeszédében nyomatékos enyhítő körülményként említette a jelentős időmúlást, és azt, hogy a bűncselekmények elkövetése óta egy évtized telt el, továbbá a vádlottak büntetlen előéletét. Princz Gábor ügyvédje, Bárándy Péter védőbeszédében felmentést indítványozott. Szerinte a vagyoni hátrány megállapíthatatlan, és álláspontja szerint szabálysértés nem történt. A vád fő hibájának azt nevezte, hogy az nem ügyletekhez, hanem üzletmenethez, üzletpolitikához kötött.

A perben valamennyi vádlott ártatlannak vallotta magát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérültek és egészségesek színpadon

Harmadik produkcióját mutatta be a hétvégén a Komédiás Magyar Integrált Színház Kőszegen. A… Tovább olvasom