Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Felmérés - Mi fizetjük a bankadót

Máris velünk fizettetik meg a bankokra kirótt sarc egy részét! Alig néhány hete szedte be a kormány a bankadóból származó első forintokat a pénzintézetektől, azok máris megemelték a különböző szolgáltatások díjait.
– Azt javaslom, hogy a bankok (...) költségvetésbe történő befizetésének mértékét emeljük meg – ezekkel a szavakkal jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a nyáron a bankok különadóját. A pénzintézetektől összesen 200 milliárd forintot terveztek beszedni, ennek első részletét, több mint 50 milliárd forintot már be is fizettek a legnagyobb bankok a költségvetésbe szeptemberben. A kormány képviselői azt ígérték: a pénzintézetek nem fogják áthárítani az ügyfelekre a különadót.

Csakhogy a bankometer.hu felmérése szerint pontosan ez történt az elmúlt hetekben, a bankok emelték a szolgáltatások díját, hogy így hozzák be az ügyfeleken a kormánynak kifizetett milliárdokat - írta a Blikk.

A további részletekért kattintson ide! >>

Olvasóink írták

 • 10. Stormangel19 2011. június 09. 16:56
  „Hát persze, hogy az emberekkel fizettetik meg. Mert a bankoknak kell a kiesett összeg, amit elvesznek tőlük. A kormány ne ígérjen semmit, úgyse tudja betartani. Szamárság, hogy majd "ŐK" megakadályozzák, hogy a bankok ügyfeleikre hárítsák a bankadót. Persze, ha a kormányzattól kell elvenni valamilyen pénzösszeget, már siránkoznak, de a ha kisembertől, akkor röhögnek markukba, és örömmel mondanak rá "Áment". Elegem van az ´ezt ígérem, azt ígérem" szlogenből, hisz úgyse igaz annak a mondatnak még a fele sem.”
 • 9. történész 2010. október 30. 19:46
  „Valójában a 30-as német birodalom mint cselédekkel számolt a Magyar néppel, ez nem titok. Nem kívántak bennünket kiirtani mert kellett valaki aki a seggüket kitörli. Nos ma mi a helyzet ??”
 • 8. Örvájn 2010. október 30. 14:42
  „Most nézem félbe maradt egy mondat. Energia árakra sem kell kormányzati zár, nyugodtan követhetnék a világpiaci árakat.”
 • 7. Örvájn 2010. október 30. 14:38
  „Mindig is mondtam az előző évek teljesítményét nem így kell felszámolni. Felezni kell a nyugdíjakat, el kell küldeni a közalkalmazottak felét! A béreket 20 - 30 százalékkal csökkenteni! Energia árakra Ez a megoldás, az unió sok tagállama ezt teszi. Természetesen a végkielégítéseket, a több milliós fizetéseket, tanácsadói díjakat meg tartanám hisz az IMF segít.
  Nem is értem miért kell itt finomkodni! Ellenzék vezérei (demokrácia bajnokai) úgy is kiállnak értünk.”
 • 6. dodó 2010. október 30. 13:58
  „"Olyan kis ország (Izrael) részéről, mint mi, ez szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. S ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk." -- Simon Peresz

  A fenti megjegyzés Simon Peresz izraeli elnök szájából hangzott el 2007. október 10-én a tel-avivi Hilton szállóban egy kereskedelmi összejövetelen, melyet a Má´árív című izraeli héber nyelvű napilap közléséből fordított Hering József volt izraeli katona. Peresz elnökúr azonban nem a teljes valóságnak megfelelően fogalmazott. Magyarországot ugyanis lényegében már felvásárolták. Az egyetlen jelentős nemzeti tulajdon a magyar föld, aminek nagyobb része még - remélhetőleg - magyar tulajdonban van, de a jelenlegi kalózkormány azon dolgozik, hogy azt is idegen kézre játssza.”
 • 5. keiner 2010. október 30. 12:57
  „"A kormány képviselői azt ígérték: a pénzintézetek nem fogják áthárítani az ügyfelekre a különadót."
  Már hogy??? Hogyan tudja a kormány igérni? Nem az övék a bankok!”
 • 4. KamuNeni 2010. október 30. 12:13
  „Nem a nep fizetne a bank adot ha a bankoknak mindnek 20 % adot kellene a profitbol fizetni.”
 • 3. grizly5 2010. október 30. 10:02
  „Minden adót a lakosság fizet,illúzió azt hinni,hogy ezt meg azt nem!”
 • 2. KolompárRómeó 2010. október 30. 09:43
  „CIB: felére csökkent betéti kamat, 50%-kal megemelt kp-felvételi díj. Persze, hogy nem terhelik ránk.”
 • 1. Titanilla 2010. október 30. 09:39
  „Naná! Volt aki elhitte, hogy nem fizetjük meg?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenesek lehetnek az általános iskolai tankönyvek

Várhatóan térítésmentes lesz a tankönyv minden általános iskolás gyereknek. Tovább olvasom