Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Felmérik a kórházak adósságállományát

Levélben fordult a fekvőbeteg-ellátó szolgáltatók vezetőihez és fenntartóihoz az intézmények adósságállományának felmérése érdekében Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára hétfőn - tájékoztatott az államtitkárság.
Szócska Miklós arra kérte az intézmények vezetőit, hogy augusztus 3-áig töltsék ki és küldjék vissza a pénzügyi helyzet felmérését célzó adatlapot, amelyet az elmúlt időszakban megkezdett egyeztetések eredményeként az érintett szakmai szervezetekkel együttműködésben aktualizáltak - olvasható a közleményben.

Mint írták, "az ellátórendszer az elmúlt évek kormányzati politikájának köszönhetően a fenntarthatóság szélére sodródott". Az ágazat helyzetének javítása érdekében az egészségügyért felelős államtitkárság sürgős intézkedésekre kényszerül, "miközben azzal szembesült, hogy nem rendelkezik teljes körű és valid adatokkal a kórházak adósságállományára nézve".

Az államtitkár levelében tájékoztatta a kórházi vezetőket arról is, hogy a megadott módon történő teljes körű és hiteles adatközlés az intézmény jövőbeni esetleges konszolidációjának alapja és feltétele lehet.

Szócska Miklós egy héttel ezelőtt az MTI-nek elmondta: felállt az a bizottság, amely a szakmai szövetségekkel közösen dolgozza ki azt a szempontrendszert, amelynek alapján pontosan kiderülhet, mekkora a magyar kórházak összadóssága, milyen azok gazdasági helyzete.

A kórházaktól és a szakmai szervezetektől "első körben" begyűjtik azokat az információkat, amelyek alapján felépíthető egy egységes jelentési rendszer, jelenleg ugyanis nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora összeggel tartoznak az egészségügyi intézmények a beszállítóknak - közölte az államtitkár.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben távozik a BP vezérigazgatója

Tony Hayward októberben távozik a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP vállalat… Tovább olvasom