Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Félmillió liter fekete üzemanyag

Tavaly több mint félmillió liter üzemanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ötször annyit, mint egy évvel azelőtt - írja a keddi Magyar Nemzet.
Míg 2009-ben országosan 77 ezer liter üzemanyagot foglaltak le, tavaly több mint 570 ezer liter illegálisan előállított, vagy forgalomba hozott benzinre, gázolajra bukkant a hatóság. Az ország északi és keleti részén komoly méreteket ölt a csempészet.

A lefoglalt benzint és gázolajat az adóhivatal ingyenesen közcélokra adta át, vagy maga használta fel. Jelentős mennyiség került az önkormányzatokhoz is, a polgármesterek ugyanis ár- és belvíz idején kérelmezhetik, hogy a NAV bocsásson rendelkezésükre az elkobzott üzemanyagból, amellyel leggyakrabban szivattyúkat hajtottak. Az adóhivatal kimutatása szerint a katasztrófahelyzetek kezelését az elmúlt 3 évben több tízezer liter illegálisan előállított vagy értékesített hajtóanyag segítette.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2012. február 14. 10:17
  „,,Félmillió liter fekete üzemanyag"
  Jaj de jó! Felpörgött a magyar Matolcsy György Huba féle nemzetgazdaság! Persze észlelem csak a fekete! De elmondhatja apánk, hogy újabb 1 Millió munkahely jött létre fél év alatt.
  A NAV tényleg ad magának is az elkobzott dolgokból? Akkor önfenntartó lesz?
  Az egyéb dogokból mennyit csápolnak le? Gondolok itt a cigi-cigi és stb. -re.
  OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak lassan jönnek vissza a külföldiek a lakáspiacra

A válság hatására szinte teljesen eltűntek a külföldi vevők a magyar ingatlanpiacról 2009-re, de tavaly és tavalyelőtt már ismét érezhető volt a jelenlétük. Tovább olvasom