Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Felmond Pethő András, a Lázár-cikk szerzője az Origónál

Facebookon jelenette be Pethő András, a Lázár János utazásairól szóló origós cikksorozat szerzője, hogy felmond a portnálnál. Többen is felmondhatnak a lapnál.
A hírek szerint ezek miatt a cikkek miatt kellett távoznia Sáling Gergőnek is. György Péter már otthagyta a lapot, és az index értesülései szerint további felmondások várhatók. Az újságírók közül távozik Fábián Tamás és Zöldi Blanka, és a két felelős szerkesztő, Tóth Sára és Bordás Gábor is felmondott - írja az index.hu.

Az index.hu megírta, hogy délután gyakorlatilag leállt az élet a honlapon, a címlap alig frissült, a vezető anyag mellett pedig Lázár Jánosról szóló cikkek sorakoztak egymás alatt. A délutáni címlapi blokkcímek is üzenetértékűek: Kitörés a semmibe, Mire Jó ez az egész?, Alapszereplő távozik, Hiába a látvány is stb. Úgy tudjuk, a szerkesztőségben nagy a bizonytalanság, mindenki arról találgat, ki megy, ki marad.

Az Átlátszón közben megjelent egy keddi hangfelvétel, amel az Origo szeresztőségi értekezleté készült.A többször gúnyos nevetésbe, vagy éppen tapsba forduló értekezleten Vaszily azt bizonygatta a hitetlenkedő újságíróknak, hogy a döntés valóban közös megegyezéssel született.


A Deutsche Telekom is nyilatkozott az ügyről, azt mondták, az Origo a Magyar Telekom tulajdonában van és függetlenül dolgozik. Az ottani személyzeti változások a belső átalakítás következményei, amelyekre a Deutsche Telekom semmikor semmilyen befolyást nem gyakorolt. Ez az Origo belső ügye, mondták - zárja a cikket az index.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengett a föld Bükkszentkereszt közelében

A Richter-skála szerinti 3,2-es földrengést mértek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszt közelében szerda este, nem sokkal nyolc óra előtt. Tovább olvasom