Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Felmondtak a Neo FM dolgozói

Hétfő reggel azonnali hatállyal felmondtak a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók az elmaradt munkabérek miatt.
Hétfő reggel azonnali hatállyal felmondtak a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók az elmaradt munkabérek és az új tulajdonos "által teremtett kilátástalan helyzet, körülmények és a tulajdonos szakmai jövőképe miatt" - jelentette be a 26 munkavállaló képviseletében Berényi Attila, a rádió volt hírigazgatója sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa június 20-án mondta fel a jelentős köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg.

Az eljárás jelenleg is tart, a bíróság ez időre felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását. A médiatanács július 24-i tájékoztatása szerint a Neo FM-et üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint. Ebből 740 millió forintot elmaradt médiaszolgáltatási díj, 6 milliót frekvenciadíj tesz ki, és 23 millió forintra rúg a kiszabott bírság és kötbér. Július 3-án az FM1 Zrt. összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft. Később Földes Ádám távozott a vállalkozás éléről, helyére pedig Németh Tibor érkezett. Az FM1 egyébként csődvédelmet kért.

Berényi Attila hétfőn hangsúlyozta: az új tulajdonos korábbi ígéretei és többszöri felszólítás ellenére sem fizeti az alkalmazottak jogszerűen járó bérét és a fenntartási költségeket. Hozzátette: ráadásul a tulajdonos kijelentette azt is, hogy addig nem fizet, amíg a médiahatósággal nem rendeződik a rádió helyzete.

Berényi Attila elmondta azt is: a tulajdonos munkavállalótól függően 1-4 havi munkabérrel tartozik a dolgozóknak. A volt hírigazgató leszögezte: a csődvédelemről szóló jogszabály lehetővé tenné a csődvédelem alatt álló rádió bér- és bérjellegű költségeinek, valamint rezsijének rendezését.

A sajtótájékoztatón részt vett Bochkor Gábor, Boros Lajos és Voga János, a Neo FM-en sugárzott Bumeráng című reggeli műsor műsorvezetői is.

Berényi Attila elmondta azt is: a döntéssel és a munkavállalók felháborodásával a Bumeráng műsorvezetői is egyetértenek, ők azonban nem alkalmazotti, hanem szerződéses jogviszonyban állnak a Neo FM tulajdonosaival, de ők is "jogilag megkezdték a helyzet rendezését".

Bochkor Gábor úgy fogalmazott: jelenleg "jogi megoldást keresnek ahhoz, hogy a Bumeráng ne tudjon szerepelni a Neo FM műsorán". Kitért arra, hogy a dolgozók felmondásával lényegében a Bumeráng is ellehetetlenült.

Berényi Attila kérdésre válaszolva közölte: jelenleg "konzervadást" sugároz a Neo FM, azt a felmondott dolgozók kedd estig készítették el.Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. howatowabb 2012. augusztus 11. 20:19
  „No, nem félek én attól, hogy munka nélkül fognak tengődni. Annyira ismertek, keresettek, hogy máshol, más nevű csatornán azonnal kezdenek. De most nem volt sírás élő műsorban! Ez már haladás, intellektuálisan. Pedig ez anyagilag is fájt! Érdekes, azt a Boros Lajos mióta hangoztatta, elhagyja a műsort, azóta búcsúkoncerteket tartott.”
 • 44. lilongwe 2012. augusztus 07. 15:16
  „Na...ez a magyar nép baja...a fekete-fehér látás :-)
  Aki nem szereti a FIDESZ-t, az tutira komcsi ballibsi csürhe.
  Aki nem szereti a Bumerángot, az tutira Balázs-fan.
  Aki nem bólogat az országban történő hülyeségekhez, az tuti hontalan/hazaáruló...

  Na ezért hagy le Európa... ;-)”
 • 43. xmanó 2012. augusztus 07. 07:37
  „Kedves X-Y!
  Szerettem a NEO FM-et,de csak akkor hallgattam,amikor ezek az idióták nem voltak adásban.”
 • 42. papsajt 2012. augusztus 07. 07:34
  „"40. X_Y 2012.08.07. 06:29

  Mindenki azt hallgat amit akar."

  Ez igaz,de miért lehet folyamatosan olyan tulajdonosi kör, aki ha nem fizet,akkor nincs igazán következménye?
  Max elengedik a tartozás 70%-át?
  Vagy eladhatja 1 Ft-ért másik cégnek,aki tovább viheti?
  Ha egy átlag magyar polgár tartozna 10Ft-tal, holnap már 3 revizor colonoscopiát csinálna neki szerintem.

  Egyébként, Bocskorék eddig milliókat kerestek havonta a Bumeránggal, ami sokszor elég lapos volt, és most átmennek másik rádióhoz vele, mert levédett joguk van a műsorra és a nevére.”
 • 41. kvendi 2012. augusztus 07. 06:58
  „A Boros-, Bochkor süket vihorászásai csak annyiból voltak mások /pl.: a rádió88-nál/, hogy a mondataik végén a pont helyett nem mondják be állandóan, hogy ez a Neo FM /mint a rádió88-nál a mondatok között+ a végén állandóan mint egy robot, mondogatják , hogy "ez a rádió88"/...!!!
  ...mintha itt Csongrád megyébe és az autó pályákon több tíz ezer ember állandóan tekergetné a csatorna keresőt,hullámkeresőt...és ÁÁÁÚÚÚÚ, de jó hogy bemondják a mondatok elején, közepén, végén, hogy ez éppen melyik rádió adó..., mert különben sose hallottunk volna ilyen jó és semmit mondó műsort...azta...”
 • 40. X_Y 2012. augusztus 07. 06:29
  „31. zapi 2012.08.06. 18:54

  Mindenki azt hallgat amit akar.
  A lényeg hogy ne más akarja megmondani hogy mit hallgassak.
  Ha valaki Bartókot hallgat, vagy Class Fm-et vagy klub rádiót vagy Mária rádiót - tőlem nyugodtan. Nem fogok vak azért fröcsögi egy rádióra vagy annak bármelyik műsorára mert az nem tetszik.. Nem hallgatom és kész...

  Ha meg autóban ülve nincs hallgatható rádióműsor - akkor MP3 vagy CD...”
 • 39. zapi 2012. augusztus 07. 00:53
  „picipest az idióta te vagy,ha nem nézed a dátumokat.
  37-ben le van írva a lényeg.
  Addig gondolkodj a liberálbolsevik szó jelentésén.”
 • 38. Egyolvasó 2012. augusztus 06. 23:42
  „Pedig olyan jól fizetett, a bumerángosok is több millát tettek zsebre havonta, most mit hisztiznek 47000Ft havi bérért biztos nem csinálták volna.”
 • 37. papsajt 2012. augusztus 06. 20:14
  „T. 35.tótkomlósi barátom!

  Szerinted a Sláger jobb volt?

  "A Sláger Rádió szintén kenyértörésig jutott a Médiatanács jogelődjével, az Országos Rádió és Televízió Testülettel. Az első három évben mialatt sugároztak, a Sláger nem tudta kitermelni a frekvenciacsomag használatáért ígért díjat. A cég 2001-ben nem fizette tovább a havidíjat, majd a frekvenciák használatáért felkínált összeget nem tudta átutalni az államkincstár számára. Az ORTT szerződésszegésre hivatkozva 2002. novemberében felbontotta a megkötött szerződést a Sláger Rádióval. Végül megegyeztek: a hatóság 70 százalékkal csökkentette a rádió által fizetendő díjakat, cserébe pedig 5 évvel (2009-ig) hosszabbította meg a Sláger koncesszióját."”
 • 36. papsajt 2012. augusztus 06. 20:00
  „2 éve:
  "Boros és Bochkor a Neo FM-en
  A Bumeráng január 18-tól ugyanazon a hullámsávon lesz hallható a Blikk szerint.

  Bochkor Gábor (a képen jobbra) és Boros Lajos a hírek szerint megegyezett a Sláger Rádió régi frekvenciáján működő Neo FM-mel és a reggeli műsorsávban január 18-tól újra szól majd a Bumeráng. A lap tudomása szerint havi 11 millió forintba kerül a műsor, amiben a két "főhang" mellett a teljes stáb fizetése is benne van."”
 • 35. tótkomlósi 2012. augusztus 06. 19:41
  „32. rodnás 2012.08.06. 19:10

  Nem, kedves amnéziás barátom!
  Azt kellett tönkrevágni egy olcsó pályázattal, ami működött!
  Most a Slágerrádióra gondoltam!
  Azt sikeresen tönkrevágták egy máig vitatott pályázattal!

  Itt az eredménye!
  A dolgozók megpróbáltak együtt maradni. Valamilyen szinten sikerült is nekik vosszaállni. Most jött egy új tulaj, és majd ő megnondja a tutit!

  Megmondták neki!

  Veletek csak az a baj, hogy nem tudtok logikusan gondolkozni!”
 • 34. picipest 2012. augusztus 06. 19:30
  „zapi!te egy igazi idióta vagy...a 3 liberálbolsevik..ez nagyon jó.csodálatos baromság,amiket összehordasz.”
 • 33. Kircsi 2012. augusztus 06. 19:20
  „A rádió 88 tényleg szánalmas , röhögnek a saját vicesnek gondolt beszólásaikon, a bemondócsaj pedig úgy veszi a levegőt mint akit a mondatok között nyomnak a víz alá. A petőfi olyan szánalmas zenéket is játszik, hogy legszívesebben széttörném a rádiót. Lényegében egy normális csatorna sincs...”
 • 32. rodnás 2012. augusztus 06. 19:10
  „tótkomlósi! Hogy lehetsz ennyire szellemileg alultáplált? Talán a kormánynak kellene kifizetnie a NeoFM költségeit? Tudod mit? Ha ennyire sajnálod őket fizesd ki te!!!”
 • 31. zapi 2012. augusztus 06. 18:54
  „XY-nak.
  Elnézést,ha félreérthetően fogalmaztam.
  Időm java részét autóban töltöm el,ahol az Vona az elvárásom,hogy reggelente ne a politika töltse ki az életemet.
  Ezért hallgattam anno a Danubiuson a Capuccinot a Jakupcsekkel...stb.
  Ha odatekerek a Neo FM-re,öt percen belül elkezdik osztani a Vogát-parasztozzák-,a vidéket,és nyalnak a baloldalnak.
  Ha ilyenre vagyok kíváncsi,hallgatom Bolgár Gyuri bácsit a Klubbon,Szentmihályit a Lánchídon,vagy Bakos Piroskát a Kossuthon.
  Én viszont egy kicsit ki akarnák kapcsolni,és ezért hallgatom a Classot,vagy a Petőfit.
  Jókat lehet röhögni az elsőn,a másodikon meg lehet altert hallgatni-ámbár délutánra sok az ismétlés.
  Kínomban ilyenkor váltok a Pannonra,a 91.5-re,aholdélután,miután lement a szokásos délvidéki politika,jön Dévényi Tibi bácsi.
  Összegezve,azért örülnék egy új hárman párban műsornak-akár Sláger néven is,mert így csak a Class marad,ami nem lenne jó,akárhogy is nézzük.
  A hétvégét meg határozottan szeretem a Neon,a Lali király kivételével igen jó volt.
  Ha unom a pitét,neten Kukit hallgatok a Rádió 1-en,na az az adó,ami semmire nem jó,csak hallgatni,nem gondolkodni.
  A lányom meg is jegyezte,mi az,apa Britney-t hallgat?......
  A Rádió 88-at nem hozom példának,nekem személy szerint hallgathatatlan,lehet az a baj jövőre 50 leszek...”
 • 30. Ebgondolat 2012. augusztus 06. 17:55
  „Én rádiót kizárólag akkor hallgatok, amikor vezetek. A XXI. században nem rádiót kell hallgatni, hanem HDTV-t, Blu-ray-t nézni, illetve moziba menni! A rádió azoknál menő, akik a Szabó családon nőttek fel! :D

  Amúgy kíváncsian várom, hogy az a szalai annamária, aki jogellenesen (jogerős bírósági ítélet!) a NeoFM-nek (és a ClassFM-nek) játszotta át a Sláger (illetve a Danubius) frekvenciáját, megkapja-e méltó büntetését. Jelenleg a médiatanács elnöke(sic!), tehát nem csak, hogy következmények nélküli ez a qrva ország, de a galádsággal, tisztességtelenséggel, törvénysértéssel, jogtiprással lehet a legjobban előre haladni! Jelenleg ez (is) a fülkeforradalom egyik hozománya.”
 • 29. DobóI 2012. augusztus 06. 17:29
  „24. tótkomlósi 2012.08.06. 16:20

  Hadd hulljon az anti-kulturát terjesztők férgese... Te meg addig vigasztalódj Győzike show-val, azt tovább erőltetik a kereskedelmi csatornák”
 • 28. DobóI 2012. augusztus 06. 17:23
  „Az öntelt Bochkor mehet kukázni..”
 • 27. papsajt 2012. augusztus 06. 17:09
  „üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint. Ebből 740 millió forintot az életbe be nem hajtanak.”
 • 26. nanemaaa 2012. augusztus 06. 16:42
  „Már akkor tudni lehetett, hogy nem lesz hosszú életű az adó, amikor kiderült, erősen feltupírozott, valótlan tartalmú pályázattal nyerte el a frekvenciát. A hozzáértők már akkor mondták, hogy annyiból nem lehet rádiót csinálni. Akkor OV azt mondta, hogy csakazértis! Hát itt van. Előbb utóbb ez lesz a NER-rel és az unortodox "gazdasággal" is.
  Lehet az új rádiónak - mely majd a Neo helyébe lép - is Unortodox (vagy röviden UNITOX) lesz a neve. A csakezértis rádiót meg DETOX-nak fogják hínni.”
45 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc embert mentettek ki a a Velencei-tóból a viharban

Nyolc embert mentettek ki a vízi rendőrök a Velencei-tóból a vasárnap esti viharban, egy fiatal… Tovább olvasom