Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Feloldották a madárinfluenza miatt elrendelt korlátozásokat

Feloldották a madárinfluenza miatt elrendelt korlátozásokat Baranya megyében. Járvány elleni védőintézkedésekre azonban továbbra is szükség van, most már az árvíz miatt.
Az óvintézkedéseknek köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a kór továbbterjedjen. Újabb fertőzött vadmadarakat nem találtak, és a védőkörzetben lévő baromfiállománynak sem esett baja - tájékoztatott a megyei védelmi bizottság vezetője.

Szász Károly ezredes szerint a lakosság megértően viselte a korlátozásokat, az itt élők megpróbáltatásai azonban ezzel még nem értek véget, ugyanis most az árvíz miatt vált járványveszélyessé a helyzet a Duna-menti településeken. Az elöntött területeken árnyékszékeket, szennyvízcsatornákat mosott ki az árhullám, de sok vadállat is elpusztult, rengeteg fertőző anyag került ki a szabadba.

A tisztiorvosi szolgálat munkatársai folyamatosan ellenőrzik a falvakat és figyelmeztetnek a higiénés szabályok fokozott betartására, figyelik az esetleges megbetegedéseket is. Felkészültek arra is, hogy szükség esetén védőoltásokkal előzzék meg a bajt, ugyanakkor hozzáfognak az érintett terület fertőtlenítéséhez is. A munkát mindenütt ingyenesen elvégzik, az önkormányzatoknak csak a szükséges fertőtlenítő anyagot kell megvásárolniuk.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom