Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Felpofozott egy diákot az iskolaigazgató - pénzbüntetésre ítélték

A kaposvári iskolaigazgatót garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt nem jogerősen 240 ezer forint megfizetésére kötelezték.
Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt nem jogerősen 60 napi tétel pénzbüntetésre, azaz 240 ezer forint megfizetésére kötelezte a Kaposvári Városi Bíróság szerdán a kaposvári Berzsenyi Dániel Általános Iskola igazgatóját. Az ügyészség azzal vádolta meg, hogy tavaly májusban megpofozott egy nyolcadik osztályos diáklányt az iskola folyosóján.

Az ügy előzménye: az igazgató az ebédlőből a folyosóra kilépve meglátott a földön egy almacsutkát, és miután az ott beszélgető diákok közül senki nem vállalta magára, hogy ő dobta el, egyre indulatosabban kérdezte a tanulókat, hogy ki tette. Ekkor a diákok egyike - az ügy sértettje -, mondván, ha senki nem szedi össze, akkor majd ő megteszi, felvette az almacsutkát, közben az igazgató kérdésére azt mondta: "maga is itt volt, és maga sem látta".

A vád szerint ekkor az igazgató a hajánál fogva visszarántotta a tanulót, és felpofozta. Látva, hogy a lánynak az ütésektől vérzik az orra és a szája, az igazgató azt mondta: megérdemelte, amit kapott, legközelebb nem fog visszabeszélni.

A diáknak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A lány társai az igazgató ellen vallottak, mellette tanúskodott az iskola egyik tanára, ő azonban csak később ért a helyszínre.

A bíróság Kovács Zoltán igazgatót bűnösnek mondta ki.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a vádlott, aki tagadta, hogy bántotta volna a diákot, felmentésért fellebbezett a Kaposvári Törvényszékhez.

Szabó Zoltánné, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója korábban az MTI megkeresésére azt mondta: az ügyben fegyelmi eljárást indítottak, de a jogerős bírósági ítélet megszületéséig felfüggesztették, és annak megfelelően kívánnak majd eljárni a tagiskolájuk igazgatójával szemben. Hozzátette: két éve gyakorolja a munkáltatói jogokat a megvádolt igazgató felett, és ezalatt hasonló probléma nem vetődött fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László szerint van nála alkalmasabb

Korábban is volt olyan személy, akit az államfői tisztségre alkalmasabbnak gondoltam, most is van -… Tovább olvasom