Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Felpörgetve

Stallone ismét a vásznon. Ezúttal nem a pofonokkal harcol, hanem egy veterán autóversenyzőt alakít a filmben. A szereplőgárdában ott találhatunk egy profi autóversenyzőt is: Jacques Villeneuvet.
Jimmy Bly újonc autóversenyző és a jelenlegi bajnok, Beau Brandenburg elkeseredetten küzdenek az év bajnoki címéért. Mindent bevetnek a siker érdekében, Beau még régi barátnőjét, Sophia Simone-t is dobja, mivel szerinte a lány akadályozza a koncentrálásban. Bly csapatának tulajdonosa, Carl Henry, a mára tolószékbe kényszerült egykori autóversenyző úgy dönt, hogy az újonc társát, Memo Morenót egy másik versenyzővel helyettesíti, ezért visszahívja a veterán Joe Tantót.

Joe évek óta nem ült versenyautóban, de Carl bízik benne, különösen azért, mert régebben hosszú időn át együtt versenyeztek. Joe Tanto azonban felejteni próbál - megpróbálja elfelejteni a hibáit, az elszalasztott lehetőségeket, nem is beszélve arról a balesetről, amelynek ő és egy másik autóversenyző majdnem áldozatul esett. De a fájdalom és a sebhelyek minden nap emlékeztetik Joe-t valamikor ígéretes autóversenyzői pályafutására, amit eldobott magától, így enged Carl unszolásának és visszatér a pályára.

Jimmy bátyja s egyben menedzsere megpróbálja távol tartani testvérét a
Jimmy iránt egyre több érdeklődést mutató Sophiától.
Joe még mindig kénytelen megkeseredett exnejével foglalkozni. Válásuk után Cathy feleségül ment Memóhoz, de nem boldog, mindig azt mondogatja, csak azért választotta Memót, mert ő Joe fiatalabb és jobb kiadása....

Mindeközben egy ambiciózus újságírónő, Lucretia „Luc" Clans állandóan Joe nyomában jár, elsőként akarja megírni a nagy visszatérést, amelyben a csapattulajdonos Carl rendületlenül hisz.
Már csak tíz futam van hátra a szezonból, s Joe mindent megtesz, hogy ledolgozzák a hátrányt, ám közben számos külső és belső nehézséggel is meg kell küzdenie.
Mindezek azonban Jimmy feljlődését is elősegítik, a fiatalember nagy versenyzővé növi ki magát, és sohasem felejti el, ki segítette az első hely elérésében.

INFÓ

Stallone több mint négy éven látogatta az autóversenyek helyszíneit, követte a versenyek menetét, csiszolgatta a forgatókönyvét, majd elkezdte megkörnyékezni vele a hollywoodi producereket.

Sylvester Stallone:
„Egy autóversenyzéssel foglalkozó filmet nem olyan egyszerű megcsinálni. Meg kell érteni a sportot, s legalább olyan szenvedélyt kell érezni a gépek iránt, mint amennyire imádjuk az autóversenyzőket. Sokan vannak, akik az egyik követelménynek eleget tesznek, de nagyon nehéz olyasvalakit találni, aki mindkettőnek megfelel. Szerencsém volt, hogy találkoztam Renny Harlinnal, akinek megvan a tehetsége hozzá, hogy tető alá hozzon egy ilyen mozit. És persze imádja az autóversenyzést is."

Renny Harlin rendező:
„Sly és én egyaránt lelkesedünk ezért a sportért. Így könnyű volt együtt dolgoznunk, ráadásul a Cliffhangerben már megismertük egymás elvárásait. E filmmel be akarjuk mutatni a nézőknek az autóversenyzés szépségét és árnyoldalait, s olyan helyekre akarjuk elvinni őket, ahová még sohasem juthattak el: az autóba, a versenyzők fejébe, a pályára, ahol 360 fokos fordulatot tehetnek az autóval, miközben az megpördül maga körül és a falnak csapódik...
Olyan autóversenyes filmet akartunk csinálni, amilyet még senki nem forgatott eddig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárd fontos teherautó-üzlet

A Rába Rt. a német DaimlerChryslerrel együttműködve harcba száll a történelem egyik legnagyobb… Tovább olvasom