Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Félrelépő alkalmazottak

Elégedetlenség vagy csak új kihívások keresése? Mindenesetre az internetes állásoldalon böngésző európai alkalmazottak közel egyharmada nézegeti napi, 61 százaléka legalább heti rendszerességgel az állásajánlatokat, áll a jobpilot.hu friss felmérésében. 

A munkahellyel rendelkező, de internetes álláshirdetések között böngésző munkavállalók körében készített felmérést a jobpilot állásportál-hálózat Európa tizenegy országában. Az internetes szondából kiderül, hogy a dolgozók 29 százaléka naponta nézegeti az internetes állásajánlatokat, 33 százalékuk heti, 22 százaléka havi rendszerességgel és csupán 15 százalékuk nagyon ritkán.

A kérdőívet összesen 7469-en töltötték ki. A felmérésben részt vett országok: Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Belgium, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Csehország, Lengyelország.

A leggyakrabban - naponta többször- az olasz alkalmazottak böngésznek a netes álláshirdetések között (45 százalék) talán elégedetlenségből, talán új kihívások után kutatva, és átlagon felüli a franciák aktivitása is (39 százalék). A két ország "dolgozó-álláskeresőinek" 75 százaléka legalább heti rendszerességgel kattint meghirdetett pozíciókra. Az osztrákoknál ezzel szemben alacsony a naponta állást kereső beosztottak aránya (20 százalék).

A felmérésben 607 magyar, munkahellyel rendelkező álláskereső vett részt. A válaszadók 30 százaléka nézi naponta, 28 százaléka heti rendszerességgel az állásajánlatokat. 18 százalék havonta látogat el állásoldalakra, míg 24 százalék csak nagyon ritkán téved az álláspiacra.

"A felmérés megerősítette, hogy a magyar munkavállalók internetes álláskeresési szokásai nem térnek el az európai átlagtól", értékelte az eredményeket Buda Szabolcs, a Jobpilot Magyarország ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi folklórfesztivál

Magyarország és Szlovákia területén tíz helyszínen zajlik a kilencedik Nógrádi Nemzetközi… Tovább olvasom