Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Felszámolás vár a BKV nem működő leányvállalataira

Felszámolja, vagy más feladattal bízza meg a BKV azon négy leányvállalatát, amelyek csak papíron léteznek, tevékenységet jelenleg nem folytatnak.
Arról, hogy a BKV-nak olyan cégei vannak, amelyek nem végeznek gazdasági tevékenységet, a Népszava számolt be csütörtökön.

Az üggyel kapcsolatban a BKV az MTI megkeresésére közölte, hat társaságban van 100 százalékos tulajdonrészük, ezek közül négy nem folytat érdemi tevékenységet. Ezek a Reklám Szolgáltató Kft., a BKV Ingatlan Kereskedelmi és Ingatlanhasznosítási Kft., a BKV Közbeszerzés Szolgáltató Kft., és a BKV Trade Kft. A Műhely 8 Zrt. a BKV VJSZ tulajdonában van, amely szintén a BKV leányvállalata.

A BKV Trade Kft.-n kívül a cégeket még Antal Attila idejében, 2007 második félévében hozták létre, az alapító okiratokat az akkori vezérigazgató szignálta. Eredetileg azért alapították, hogy ezekbe szervezzék ki a BKV reklám-, ingatlanértékesítési és közbeszerzési tevékenységeit. A tevékenységet nem folytató cégek fenntartása éves szinten pár százezer forintba kerül.

A cégek azonban nem kapták meg ezeket a feladatokat, ezért a BKV az ingatlan- és közbeszerzési céget felszámolja, a BKV Reklám Kft.-t pedig átalakítja és a libegő működéséért lesz felelős. A BKV Trade Kft.-t (amelyet energiakereskedelemre alapítottak) továbbra is életben tartják. A cégek felszámolása elbocsátásokkal nem jár, mivel nincsenek alkalmazottaik, ügyvezetőjük pedig díjazás nélkül végzi munkáját - közölte a BKV.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: megújítja kommunikációját az MSZP

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kezdeményezőbb, a kormányoldallal szemben pedig határozottabb,… Tovább olvasom