Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Felszámolhatják a Bormarketig Nonprofit Kft.

A Magyar Bormarketig Nonprofit (MBM) Kft. tulajdonosai szerint sürgős segítségre szorul, ezért Gráf József agrárminisztertől kérik, hogy december 15-ig találjon megoldást arra, hogy a már befizetett járulékokból a kft. hozzájusson ez évi munkája ellenértékéhez. Ha azonnali intézkedés nem történik, a kft. felszámolása elkerülhetetlen - állítják a tulajdonosok csütörtöki közleményükben.
Ismertetik: a Magyar Bormarketing Nonprofit Kft. az elmúlt két hónapban már nem tudta alkalmazottai bérét kifizetni, több beszállítójának is tartozik.

Az MBM-t 2005. májusában alakította, a szőlő-bor ágazat 13 meghatározó szakmai szervezete. Feladata a közösségi bormarketing alap - a bor forgalomba-hozatali járulékának a marketingre fordítható része - felhasználásának koordinációja. Elsősorban operatív feladatokat végez, támogatja és kiegészíti az agrárminiszter által kinevezett döntéshozó testület, a Bormarketing Bizottság, valamint az Agrármarketing Centrum (AMC)tevékenységét. Az MBM érdemi tevékenységét 2007-2008-ban kezdte meg.

Az alapítók ismertetik: a kialakult helyzet tisztázására november 25-én taggyűlést tartottak. A tájékoztató szerint belföldi marketing kampányra összesen bruttó 330 millió forintot költöttek, a közpénzek felhasználásának szigorú feltételei mellett. A közlemény rámutat: ennek köszönhetően a közösségi bormarketing beindult, már mutatkoznak az eredmények.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az MBM ügyvezetése és tulajdonosai már ez év júliusában jelezték a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak (FVM), hogy az idei működéshez szükséges forrás biztosítására szeptemberig feltétlenül szükség van. Ennek átadási formáját azonban sem a minisztérium, sem az AMC azonban a mai napig nem találta meg - mutatnak rá. Az augusztus 1-jéig járó - a járulék befizetések alapján számított - működésre fordítható pontos összeget is csak november 2-án közölte a minisztérium - teszik hozzá.

Így mára egyértelművé vált - állítják a tulajdonosok -, hogy az MBM finanszírozását az eddigi, pályázati forma nem tudja biztosítani. A szaktárcánál emiatt már felmerült az MBM működését szabályozó rendelet módosítása.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2009. november 26. 21:15
    „Újság"író" beszélni és írni magyar?”
  • 1. gedeon 2009. november 26. 20:26
    „A címben csak két hiba van, a cikk első sorában egy!
    A válság miatt spórolni kell a betűkkel? Esetleg beragadtak az "n" és a "-t" betűk a klaviatúrán?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Innovációs díjat alapított a Napi Gazdaság

Innovációs díjat alapított a Napi Gazdaság, amelyet három - kis-, közép- és nagyvállalati -… Tovább olvasom