Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Félszázan kapnak önhikit

Negyvenhét megyei település mintegy 400 millió forintos támogatást kap az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű önkormányzatoknak kiírt pályázaton. A javaslatot csütörtökön hagyta jóvá az Országgyűlés önkormányzati bizottsága.
illusztráció
A parlament erre az évre 11 és fél milliárd forintot különített el az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések támogatására. Az idei első fordulóban megyénkből 49 helyhatóság indult, s az igény 474 millió forintra rúgott. A javaslatot tegnap tárgyalta az Országgyűlés önkormányzati bizottsága. Papp József, a testület szocialista párti tagja a Kisalfölddel közölte: 47 megyei település járt sikerrel, amelyek összesen 394 millió forintot kapnak.

A Pénzügyminisztérium az ország 1074 működési forráshiányos településének összesen 14,7 milliárd forintos igénylését találta megalapozottnak. A tavalyi év azonos időszakában 1230 község és város 15,4 milliárd forintos támogatásban részesült. Papp József szerint mindez azt bizonyítja, hogy nem igazolódtak be azok az ellenzéki víziók, amelyek az önkormányzatok helyzetének idei romlásáról szóltak. A megyei nyertesek között két város, Csorna és Pannonhalma is megtalálható. Több falu jóval kevesebb pénzt kapott, mint amire számított. Felére faragták le Kisbodak, Nyalka és Szerecseny támogatását, míg Győrasszonyfáét negyedére, Győrságét hatodára, Dunaremetéét pedig nyolcadára. Újrónafő és Veszprémvarsány hiába kért, nem kapott támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezetékesről olcsóbb lesz a Westel mobil hívása

A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) döntése értelmében mintegy tíz százalékkal… Tovább olvasom