Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Feltámadt a Nor-Coc márkanév

Saját márkájú női ruházati termékkel, valamint új fejlesztésű speciális ruhák gyártásával igyekszik alkalmazkodni a piaci viszonyokhoz a vásárhelyi Eurohód Divat Kft. A cég feltámasztotta a legendás vásárhelyi Nor-Coc márkanevet, amely a két világháború között volt ismert. A kollekciót már be is mutatták a Mamutban.
Hannauerné Szabó Anna és munkatársa az egyik saját márkájú ruhával. Fotó: Tésik Attila
Ismét használja az egykori legendás Nor-Coc márkanevet a vásárhelyi Eurohód Divat Kft. A cég az egykori Kokron, majd Hódiköt gyár helyén működik, így kézenfekvő volt az ötlet, vezessék be új, fiatalos termékekkel az Európában és a Közel-Keleten a két világháború közötti márkát.

– Éveken keresztül a nagy sportmárkáknak dolgoztunk, majd mikor ezek magyarországi gyártása iránt csökkenni kezdett az érdeklődés, áttértünk a jeans márkák kiegészítőjeként kínált kötött férfi- és női ruházatra. Tavaly ez a termékcsoport futott fel jelentősen – mondta lapunknak Hannauerné Szabó Anna, az Eurohód Divat Kft. ügyvezető igazgatója.

A termelés kiegyensúlyozása érdekében, az egykori belső Hódiköt Teleki utcai épületében működő kft. évek óta sikerrel indul azokon a közbeszerzési pályázatokon, melyek eredményeképpen állami cégek forma- és egyenruháit gyárthatják. Immár nemcsak Magyarországon, de az uniós országokban is pályáztak.

– Átalakulóban vagyunk jelenleg is, hiszen megcéloztuk a saját márka gyártását és forgalmazását is, ezért élesztettük fel a híres Nor-Coc márkát. Igaz, már nem svájcisapkákat és fürdőruhákat, hanem női extravagáns ruházatot gyártunk ezzel a névvel – fogalmazott az ügyvezető, azt is elárulva, hogy a Mamutban már be is mutatták az idén a márkakollekciót, köszönhetően az Angliában végzett divattervezőnek és a fiatalokból álló kreatív csapatuknak. Jelenleg saját bolthálózatukat építik, legalábbis megtették az ezzel kapcsolatos első lépéseket.

A jövőt a speciális egészségvédő ruházat fejlesztésében, gyártásában látják, ezért dolgoznak az éghetetlen, az elektroszmogtól védő, az antibakteriális védelmet adó, vagy az illatosított kikészítésű fehérneműkön és kötöttárukon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszva gyógyulnak a Gézengúz Házban

Tavasz óta új helyen fogadja a születési károsult babákat és szüleiket a győri Gézengúz Alapítvány.… Tovább olvasom