Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Feltörték a VDSzSz honlapját

Hajnalban ismeretlenek feltörték honlapunkat, hamis hírt tettek rá, emiatt a VDSzSz Szolidaritás büntetőfeljelentést tesz. Sztrájkunk természetesen folytatódik - olvasható csupa nagybetűvel jelenleg a szakszervezet honlapján.
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének honlapját feltörték, és egy hamis üzenetet helyeztek el rajta, amelyben a "vezetőség bejelenti", hogy befejezik a sztrájkot, és elnézést kérnek az utasoktól a kellemetlenségért. A szellemeskedő hackerek üzenete szerint minden vasutas fejenként 150 ezer forinttal járul hozzá a MÁV veszteségeinek csökkentéséhez, Gaskó István pedig a munkát vállal Ugandában.

A hamis üzenet szövege:


A VDSZSZ december 22-én 8 órakor határozott időre befejezi a sztrájkot és soha többé nem kezdi újra.

Befejezzük, mert rájöttünk, hogy önző módon egy egész ország életét nehezítettük meg, csak azért, hogy több pénzünk legyen, pedig mi is röhögünk rajta, hogy a jegyvizsgálók ugyanannyit keresnek, mint a tanárok, pedig nem is fürdenek.

Szeretnénk elnézést kérni azért, mert tahóságunkkal annyi kellemetlenséget okoztunk az utasoknak, megígérjük, hogy mostantól udvariasak leszünk az utasokkal, akikből élünk.

Búbánatunk jeléül ezennel az összes vasutas felajánlja, hogy fejenként 150 ezer forinttal járul hozzá a MÁV veszteségeinek csökkentéséhez, ezen felül Gaskó István még befizet 15 millió forintot az államkasszába. Továbbá Gaskó István vezeklésül munkát vállal egy ugandai szénbányában, és hátralevő életében csak tömegközlekedéssel fog utazni.

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy mindez csak töredék részben fedezi azt a sok bosszúságot, amit az elmúlt években okoztunk Önöknek, ezért nyugodtan utálhatnak minket továbbra is.

Még egyszer elnézést, ne haragudjanak.

VDSZSZ vezetőség


Gaskó István vezeklésül munkát vállal egy ugandai szénbányában
Gaskó István vezeklésül munkát vállal egy ugandai szénbányában.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. flexsnake 2008. december 24. 18:18
  „röhögnöm kell ezen az ostobaságon :D
  Ha egy cég a tulajdonában levő másik társaságot eladja akkor a bevétel nem a dolgozót illeti meg.
  Kicsit nézzenek már a kurvavasutasok magukba és ne sztrájkoljanak évente kétszer.
  Az a durva hogy ezt hagyják ott fent.Simán a szakszervezetet kellene megszüntetni.
  Egyeduralkodók a vasúti közlekedésben és ezzel visszaélnek.Monopoliumban vannak és kizárólag ezért mernek 10forintért állni.
  Az utasok kárát térítse meg a máv, fizesse meg a kieső munkanapokat, béreket, az elmaradt iskolanapokat és minden egyéb költséget az utasok felé.”
 • 39. hazaipalya 2008. december 23. 06:47
  „34bilan: jo,de utana a képviselök is mehetnek oda ,ékezetnélküli honatyánk lassan 200 kg lesz,ráférne kis munka!Parkszépités meg ilyenek !”
 • 38. Power 2008. december 22. 23:26
  „37-esnek! Tudhatnád, hogy a kisebbségi kormány nem mer kétharmados törvényt felvállalni, inkább ül a sajátjában az adófizetők kárára. Pedig már a fenekük is kicsattogott tőle!”
 • 37. klj_54 2008. december 22. 22:58
  „30. hozzászólás vau 2008.12.22. 20:22

  Anyázás helyett javasolnám, hogy tekintsd át a jogalkotás folyamatát!
  És azt se feledd, hogy a kétharmados törvényekhez a jobboldal tisztességes hozzáállása is kellene.”
 • 36. Power 2008. december 22. 22:14
  „Billan! Kicsit sántít a dolog, hogy a kétkezű munkás vasutastól sajnálod a pénzt, közben nem látod a fától az erdőt.
  Kiszámoltad már, hogy mennyi esik rád abból a 12 000 (tizenkétezer) milliárdból amivel a Gyurcsány kormány túlköltekezett?
  Érdemes kiszámolni! Ajánlom a figyelmedbe! Ez a 60 ezer sokszorosára jön ki.
  Ezért miért nem háborodsz fel?”
 • 35. Martynko 2008. december 22. 22:06
  „billan
  A nyóóóc átalánosnáá mögáátá mi?

  Oszt szted a busz ingyen megy mi??

  A szmog meg már az sem tudod mi?

  Szerintem kérvényezd hogy a te adódat inkább a buszoknak adják :)) Mer a buszok sosem sztrájkolnak.. :))”
 • 34. billan 2008. december 22. 21:56
  „Amióta adót fizetek, évente kb. 60 ezer forintal támogatom a MÁV nevű kóceráj vajúdását, pedig soha nem is utazom vele...
  Kb. ennyi ugyanis az 150 milliárdos éves állami támogatás reám mint adófizetőre eső része...
  Hé, sajtósok ezzel miért nem szembesítitek a birka állampolgárokat? Nem tudtok számolni? Ha megszüntetnénk a MÁV-ot ennyivel több maradhatna a zsebünkben. Abból majdcsak megoldanánk a közlekedést buszokkal, autóval, repülővel...
  Tehát, a privatizációs bevételből nekem is járna lóvé hogy mostanáig voltam szíves finanszírozni őket.
  Ha meg nem jut, akkor meg át kell zavarni az egész bagázst a munkaügyi központba...”
 • 33. Martynko 2008. december 22. 21:43
  „ÉS HOL VAN AZ A PÉÉÉÉÉNZ VKI MEGKÉRDEZTE MÁÁÁR??????”
 • 32. vau 2008. december 22. 20:55
  „Végülis van: ha téged még nem vertek át, de engem igen, akkor engem átvertek már a pénztárnál (2x) Ki miatt késik? Azt is kiszervezték? A keller azért szarja le, mert a dohányzásellenőrző személyzet dolga a dohányzásellenőrzés? Azt is kiszervezték? A kaller zsebébe fizetett jegyről mit gondolsz? azt is kiszervezték? ja, hogy te még nem utaztál így... én sem képzeld, de számos embert ismerek, aki már sokszor alkalmazta sikerrel a balkáni módszert. Tudod, szerintem a máv vezetése is rengeteget lop, bár csak a híreket olvasom ebben a témakörben, de a dolgozókról is megvan a magam véleménye. Nem a fizetésen múlik, hogy valaki tud-e viselkedni vagy nem. Csak azért mondom, mert egy közelnyugati példa következik. Bécsben angolul igazítottak útba az ottani mávosok a pénztárnál és mosollyal. Budapesten örülök, ha visszaköszönnek. És ez sem a vezetésen múlik. Tudod szar az egész kibaszott máv, ahogy van. Autista banda. Mindenki döglődik az elbaszott országban nekik meg pénz kell az állami vagyon eladásából. Tudtad, hogy Gaskó nem is mávos? Főállásban sztrájkol? nem is kevés pénzért. AZt is a máv fizeti neki. neaggódj eleget.”
 • 31. Power 2008. december 22. 20:44
  „Vau! Nagyon találó a neved! Semmit nem tudsz a MÁV dolgairól - most finom leszek - csak ontod a butaságokat.
  A MÁV már régen kiszervezte a takarítást. Nem a melós! A főnökeik! Nem is ellenőrzik a takarítás minőségét, mert azt amit művelnek a vonatfülkéiben nem lehet takarításnak nevezni.
  A dohányzást sem a melósnak kell betiltani!
  Egyébként naponta utazom és keményen érint a sztrájk, de a pénztárnál évek óta soha nem akartak átverni.
  Gyurcsányt nem én hoztam szóba, de szerintem ez a miniszerelnök már senkit nem lelkesít az "elqrásaival"!
  Van még kérdésed? :)”
 • 30. vau 2008. december 22. 20:22
  „Power: ki az aki nem takarítja a vonatot? ki az aki miatt késik? ki az aki hagyja, hogy mindenütt lehessen dohányozni? ki az, akinek a zsebébe fizetnek, és nem vesznek jegyet? Ki az aki szándékosan rosszul ad vissza 10 ezresből a pénztárnál? (6-8-9-10 ezer) Szerintem a Gyurcsány az. Utaztál te már vonaton?”
 • 29. joy 2008. december 22. 17:45
  „http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/megduplazta_tavolsagi_jaratai_szamat_a_volan/2081962/
  Ezt nektek süsük!”
 • 28. Power 2008. december 22. 17:28
  „Egy kis emlékeztető 2006-ból:

  2006 MÁV Cargo Zrt. ÉVES JELENTÉS

  13. Osztalék
  A társaság közgyűlése által meghozott határozat alapján az adózott eredmény 50%-a, azaz 1 378 877 eFt osztalék formájában kifizetésre kerül.”
 • 27. Power 2008. december 22. 17:14
  „Vadlab! Nagy tévedésben vagy! A MÁV-ot nem az egyszerű melósok vitték a csődbe, hanem a felelőtlen és hozzá nem értő vezetői. A kormányzat a nyereséges MÁV Cargo eladásával "rásegített"!”
 • 26. vadlab 2008. december 22. 16:44
  „Szerintem is értelmetlen már a sztrájk. Viszont kihátrálni nem tudnak. Ahhoz elvesztené az egész Szakszervezet a hitelét és a vezérnek (illene) menni. Nem igaz hogy nem fogják fél hogy valóban azokkal tolnak ki akikből élnek! Saját cégüket viszik a csőd szélére! Pedig megnyugodhatnak hogy egy kanyi vasat sem fognak kapni!”
 • 25. Power 2008. december 22. 15:54
  „Ha jól tudom ennek az állítólagos MSZP-és "miniszternek" jogász végzettsége van, aki olyan "sokat ért" a gazdasághoz, hogy a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, mitöbb az "Új Tulajdonosi Program" miniszterelnöki megbízottja volt.
  A közlekedéshez legalább kétszer annyira ért, mint a gazdasághoz.
  Nem csoda, hogy itt tart a magyar gazdaság. Komoly "szakmaiságát" mi sem bizonyítja jobban, minthogy rögtön politikai kérdést csinált a sztrájkból. Az ilyen vezetőket páros lábbal kellene kirúgni.”
 • 24. joy 2008. december 22. 15:41
  „Csomolungma!
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/Everest_kalapatthar_crop.jpg
  :o)))

  DE!
  Az általánosítást visszautasítom!
  Egy jó vasutas haver mondta:
  "...Gaskó -ingyenélő g.zember- könnyen pofáz, és lázít, de semmiben nincs igaza! Egyszerű fideszes pártaktivista, aki félrevezette a szervezett tagokat, körlevelekben, mamelukjaival elérte a sztájkot. A sztrájkolók egyike sem utazik rendszeresen vonattal munkába!!!
  A vasutasok többsége tisztességesen dolgozna, ha a néhány naplopó zsarnok hagyná!
  Gaskó nem mer a vasutas-többség elé személyesen kiállni, mert nincs annyi testőre..."”
 • 23. corvindiak 2008. december 22. 15:02
  „"- ,,Halló, tessék, Keleti Kocsivizsgálat" - veszi fel Tibor a telefont, a vonal túlsó végén egy vasutas érdeklődik vonata után. Bizonytalan - mondja, de meg kell emelnie a hangját, hogy egy szolnoki ingavonat indulását reklámozó ,,utastájékoztatót" túlkiabálja: ,,Jaj, ez a hangos is olyan ökörségeket beszélget" - fűzi hozzá.

  Tibi tegnap este nézte meg utoljára a VDSzSz-honlapot, így - mint mondja - szerencsére nem látta a feltörés eredményét. Reggel meg nem nézte, mivel elég macerás időre beérni Keletibe a Miskolci vonalról: Vámosgyörkig vonattal, onnan pedig busszal vezet az út a Stadionokig.

  - ,,Ja, ja, ja, arrafele nem nagyon van közlekedés, a Keletiből eddig hat vonat mászkált ki-be". Kérdésemre nem tudja megmondani, hogy délelőtt hány vonatnak kellett volna menetrend szerint elmennie. ,,Az új menetrend szerint nem tudjuk, mert a bevezetés óta még nem volt dolgunk vele".

  Ahogy az utasoknak se, hiszen a bevezetés napján kezdődött a sztrájk. Így ők még csak nem is sejtik, hogy a 2008/2009. évi menetrend tényleges bevezetése után ugyanúgy nem fognak tudni beérni munkahelyükre, mint a sztrájk idején, azzal a különbséggel, hogy akkor ez már ,,menetrendszerű" lesz.

  Tibor a MÁV szóvivőjének is bevisz egy verbális jobbegyenest. A fiúk ugyanis hallgatják a híreket, így tudták meg, hogy a MÁV 24 órára saccolja a vonatközlekedés helyreállítását a sztrájkot követően. ,,Miről beszél? Ha megvan a megegyezés 12, óra alatt rendbe rakjuk az egész kócerájt!"

  Keletiben továbbra is sztrájkol az összes kocsivizsgáló. "

  Idézet a Vdszsz honlapjáról. Olyan tajparaszt szöveg hogy hihetetlen! De ez még csak elmegy. De hogy még böszkék is rá!!! :D komolyan röhely.

  Kedves utasok!!! (vagyis mi)
  Sztrálykfelhívás nektek. Ha a Vdszsz abbahagyná a sztrálykot akkor se használjuk a MÁV járatait. Mutassuk meg hogy lehet nélküle élni. Tudatosítsuk, hogy nem kell nekünk ez az adóságtömeg. Nem vagyunk hajlandók a bunkó kallerek ill utastájékoztatók semmit nem érő munkáját fizetni.!!!!
  REmélem lessz hatása. Minnél többen csatlakozzatok. Mutassa meg az ország hogy mire képes a magyar.
  Miért tűrjük, hogy semmibevegyék a szabadsághoz a kötetlen helyváltoztatáshoz való jogunkat.? Miért fizetjük a sztrájkolók bérét? Mi jogon megy haza és fekszik be mosollyal az arcán a sok meg sok vautas aki megkeseríti diákok és munkások ezreinek életét??? Belegondoltak hogy karcsony lesz?
  A szeretet ünnepe??!! Még a világháborúban is béke volt ilyenkor. Egy kiscsi szakszervezet meg veri a mellét hogy milyen király??? Szégyelhetnék magukat. szemétbevaló banda.”
 • 22. tüsök 2008. december 22. 14:43
  „Gaskó kicsit elszámította magát.Eléggé necces,hogy el tud- e menni sielni.Azért majd megoldja,talál majd maga helyet hasonlóan "értékes" a vasútasok "jogos követeléseit" képviselő helyettesítőt.”
 • 21. Zuperman 2008. december 22. 14:38
  „Biztos, hogy a nyomozó is majd mókás kedvvel áll neki a munkának!
  Megdzüntető ok a bűncselekmény társadalomra veszélyességének csekély foka!

  Bolond bakteroknak ez már kijárt!”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatos a reptéri forgalom hétfőn reggel

Minden kora reggeli gép rendben felszállt Ferihegyről hétfőn, a sztrájk 13. napján. A Budapest… Tovább olvasom