Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Feltörték az IKSZ honlapját

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség honlapjáról jelentős mennyiségű adatot töröltek.
Ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), amelynek honlapját pénteken este feltörték, és arról jelentős mennyiségű adatot töröltek.

Hollik István, az IKSZ alelnöke szombaton az MTI-nek elmondta: a történteket, - amelyet az Anonymous hackercsoport vállalt magára - antidemokratikus lépésnek tartják, és álláspontjuk szerint az nemcsak az IKSZ, hanem a magyar demokrácia ellen irányuló támadás.

Kiemelte: ha a véleménye miatt bárkit informatikai eszközökkel meg lehet támadni, akkor ennek nincs határa. "Ha az Anonymous csoport a jövőben nem ért egyet a magyar adózási rendszerrel, akkor a Magyar Államkincstár informatikai rendszerét fogják tönkretenni?" - tette fel a kérdést a kereszténydemokrata politikus.

Hozzátette: a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete, az Anonymous hackercsoporttal ellentétben, vállalja az arcát és véleményét, és bármikor nagyon szívesen leülnek velük, hogy kicseréljék politikai véleményüket.

Azt azonban nem tartjuk korrektnek, hogy azért, mert nem értenek velünk egyet, feljogosítva érzik magukat arra, hogy az IKSZ magántulajdonát, honlapját tönkre tegyék - mondta Hollik István.

Az Anonymous csoport a gepnarancs.hu oldalon közzétett írás szerint február 24-én feltörte és birtokba vette az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség honlapját, és törölt róla jelentős mennyiségű információt. "Tettük ezt mindazért, mert ez a szövetség kioktatta a magyar diákokat és a kormány védelmére kelt a Hallgatói Hálózat demokratikusan szervezett érdekérvényesítése kapcsán. Mi az alulról szervezett diáktüntetések oldalán állunk és nem tűrjük, hogy ez a szervezet a fiatalok nevében nyilatkozzon" - olvasható a portál által idézett közleményben.

Korábban Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Palócz László, a szervezet alelnöke közös állásfoglalásban arra szólította fel a Hallgatói Hálózatot, hogy fejezze be az öncélú, zavarkeltő akcióit és maradjon a véleménynyilvánítás - egyetemek működésének szabályait betartó - demokratikus formáinál. A Hallgatói Hálózat ne az oktatás rendjét akadályozva, a szélsőségesen baloldali, marxista 68-as diáklázadások egyetemfoglalásai iránti nosztalgiát ébresztve hallassa hangját a felsőoktatással kapcsolatban - írták.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2012. február 25. 18:54
    „Kit érdekel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schirilla 10 percet úszott a Mosoni-Dunában Halászinál - galéria

Schirilla célja a hagyományőrzés - édesapja 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a… Tovább olvasom