Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Felügyelet alatt a Microsoft

Az Európai Bizottság egy brit informatikai szakértő személyében felügyelőt helyezett a Microsoft mellé.

A felügyelő aki azt fogja vizsgálni és követni, hogy a Microsoft eleget tesz-e a tavalyi antitröszt határozatban foglaltaknak. 

Neelie Kroes versenyjogi biztos erről magát Steve Ballmert tájékoztatta, mikor az óriásvállalat vezére személyes megbeszélésre érkezett Brüsszelbe -- adta hírül az Associated Press hírügynökség.

A bejelentés nyilvánosságra kerülését követően Ballmer egyáltalán nem nyilatkozott a média képviselői számára, míg Kroes is csak annyit árult el, hogy a találkozó konstruktív volt; pontos részletekkel nem szolgált. A megbízottnak az EU szándéka szerint pártatlanul kell tevékenykednie, és megfelelő tudással, valamint felhatalmazással kell rendelkeznie munkája elvégzéséhez.

Neil Barrett megbízottat két másik szakértővel egyetemben a Microsoft javasolhatta, akik közül végül a Bizottság választotta ki a szerinte legmegfelelőbbet. Barrett az internetes bűnözésre szakosodott professzor, korábban már a brit kormány tanácsadójaként is dolgozott. Az International Herald Tribune lap arról tudósít, hogy a szabad szoftverek egyik legfőbb érdekképviseletei szervezetének, a Free Software Foundationnek német koordinátora viccesnek nevezte az eljárást, hogy a Microsoft megválaszthatta saját bíráit.

Az Európai Bizottság tavaly március végén mondta ki, hogy a Microsoft 497 millió euró büntetést kell fizessen a közösségi versenytörvények megsértése miatt. A Bizottság szerint a Microsoft Windows-monopóliumára alapozva ki akarta szorítani versenytársait a média szerverszoftverek és a lejátszók területéről. A határozat ezenkívül kötelezte a redmondiakat, hogy dobjanak piacra egy Windows Media Player nélküli Windows XP-változatot is, valamint szerver operációs rendszerének kommunikációs protokolljait tegyék nyilvánosan licencelhetővé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs körül forog a világ

Egyetemistaként Győrött lett Kazinczy-érmes a TV 2 híradósa. Pachmann Péter gyönyörű orgánumát az utóbbi három hónapban legtöbbet egy csöppség élvezheti. A televíziós két CD-t is készített a kisfiának, amiket Balázs már akkor is „hallgatott", amikor még édesanyja pocakjában volt. A kispapa belül még izgul, de tudja, hogy ezt Balázzsal nem éreztetheti. Tovább olvasom