Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Felújítják

a távhővezetéket

Közel másfél kilométernyi távhő-, illetve melegvíz-vezetéket vizsgáltak át, szigeteltek újra és részben ki is cseréltek a Joule Kft. szakemberei a mosonmagyaróvári Móra-lakótelepen. Pszig még a Szent István király úti társasházaknál is elvégzik a hálózat rekonstrukcióját.
Nyár eleje óta lázas munka zajlik a mosonmagyaróvári Móra-lakótelepen. A távhőszolgáltatást végző Joule Kft. átvizsgálja a teljes melegvíz- és távhővezetéket, újraszigetelik és ahol szükséges, kicserélik azokat. Péntek István, a társaság fenntartási vezetője a Kisalföldnek elmondta: évek óta zajlik a hálózat teljes felújítása. Az elmúlt években a belső hőközponti rendszereken dolgoztak, teret adva a legkorszerűbb technológiának.
Az előzetes ütemterv szerint idén tavasszal jutottak el odáig, hogy megkezdhették a Móra-lakótelepen a teljes csőhálózat felülvizsgálatát. A városrészben a panelok több mint harminc éve épültek, a csővezetékeket a kornak megfelelő előírások szerint és technológiával szigetelték. Az elmúlt három évtizedben – a csőtöréseket leszámítva – nem bontották fel a vezetékek csatornáit, így ezek mára megértek a teljes felülvizsgálatra. Az elmúlt időszakban több jel is utalt arra, hogy a csövek egyre inkább elhasználódnak.
A Joule Kft. szakemberei közel másfél kilométernyi fűtés-, illetve melegvíz-vezetéket vizsgáltak át és szigeteltek újra. Számos ponton több tízméteres szakaszokat cseréltek ki, sőt, helyenként az épületek közti teljes hálózatot újrafektették.
A tervek szerint a szakemberek napokon belül végeznek a Móra-lakótelep távhő- és melegvíz-vezetékeinek rekonstrukciójával, majd átvonulnak a Szent István király úti társasházakhoz, ahol a szintén több mint harmincéves csöveket vizsgálják át és újítják fel. Az ütemezés szerint szeptember elejéig, a készenléti idő kezdetére itt elkészülnek a munkálatokkal. Az idei rekonstrukciós munkákra több mint 40 millió forintot fordít a Joule Kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több önkormányzati ingatlan

A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatója szerint a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzatok… Tovább olvasom