Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Felújítják a sportöltözőt

Pályázati pénzből, saját forrásból és társadalmi összefogással felújítják a szili sportöltözőt, a futballpályára pedig világítást szerelnek.
Arról már beszámoltunk (Kisalföld, 2006. 03. 24.), hogy Szilban csaknem ötvenmilliós költséggel felújítják és bővítik az általános iskola egyik épületszárnyát a Dózsa utcában. Miként arról is (Kisalföld, 2006. 04. 21.), hogy több mint 55 millió forintért megszépítik a faluközpontot. Ám ezzel nem ért véget a fejlesztéssorozat, nem tört meg a szili lendület. Lengyel Lajos polgármester arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy hamarosan hozzálátnak a sportöltöző felújításához és a labdarúgópálya világításának szereléséhez.
– A Nemzeti Sporthivatal pályázatot írt ki a kétezer-ötszáz lélekszám alatti települések sportlétesítményeinek fejlesztésére és korszerűsítésére – mondta a polgármester. – Az önkormányzati költségvetés készítésének idején a pályázat eredményét nem ismertük. Később tudtuk meg, hogy településünknek 3 millió 444 ezer forint jutott az igényelt 4 millió 757 ezer forinttal szemben. A sportszerető falubeliek 971 ezer forint értékű társadalmi munkát ajánlottak fel, az önkormányzat pedig 2 millió 200 ezer forinttal járul hozzá a költségekhez. Ez utóbbi összeg részben megtakarításból, részben az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának felajánlásából származik. Az összes költség 6 millió 615 ezer forint. A műszaki átadást szeptember 20-ra tervezik.
Lengyel Lajos szerint a felújítás nyomán Szil község szebb napokat megélt labdarúgósportjának a körülményei jelentősen javulnak. Reméli, hogy ezáltal a futballcsapat előbbre lépése sem marad el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságosan győzött a Barcelona?

Tovább olvasom