Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Felújított iskolát avatnak Rédén

Hétfőn adják át a Komárom-Esztergom megyei Rédén a település újjáépített iskoláját: a 200 milliós beruházás a Kisbéri Kistérségi Társulás iskolafejlesztési programjának legjelentősebb eleme, az eseményen várhatóan jelen lesz Hiller István oktatás és kulturális miniszter is.
A régi épületből szinte csak a falak maradtak meg, az új iskolát emeletráépítéssel bővítették. A tantermek mellett számítástechnikai terem és nyelvi labor teszi korszerűbbé az oktatást, a 200 fős multifunkcionális teremben pedig falu lakóinak is szervezhetnek kulturális programokat - mondta el korábban a beruházásról Pölöskei József polgármester.

A felújítással 150 diák számára válnak jobbá a tanulás feltételei, a tanulók kedden vehetik birtokba a korszerű iskolaépületet. A Móra Ferenc Általános Iskolába Rédén kívül Bakonybánkról járnak gyerekek.

A Kisbéri Kistérség a közelmúltban közel 500 millió forint európai uniós támogatást nyert el öt településének iskolafelújítási programjára. A legnagyobb beruházás Rédén valósult meg, de Súron és Bakonysárkányban is felújítják az épületeket. Bakonyszombathelyen és Császáron közösségi- és sportrendezvények lebonyolítására alkalmas csarnokot emelnek az iskola mellé.

A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás 2005-ben alakult 17 bakonyaljai település részvételével. Együttműködésükkel a közoktatás, az egészségügy, a gyermekvédelem, valamint a szociális ellátás területén végeznek közös feladatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntették az árvízvédelmi készültséget a Felső-Tiszán

A Tisza egyes szakaszain még enyhén árad, de a folyó védvonalai mentén sehol sincs szükség… Tovább olvasom