Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Felújították az autóspihenőt

Felújították a Brennbergbányára vezető út mentén az autóspihenőt, ahol immár esőbeálló, új szalonnasütők, játszótér, sőt, sportpályák is várják a kikapcsolódni vágyókat.
Nyolcmillió forintot nyert különböző pályázatokon és 10–10 százalék önrészt vállalt a soproni önkormányzat és a Taeg Rt. a brennbergbányai autóspihenő felújítására. A közkedvelt kirándulóhely a beruházásnak köszönhetően teljesen megújult, sőt kibővült. Kicserélték a hidat, bővítették a parkolót, esőbeállót építettek, öt új szalonnasütő helyet alakítottak ki padokkal és asztalokkal, lett lábtenisz- és strandröplabdapálya, valamint az EU szabványainak is megfelelő játszótér.
– A beruházás újabb példája az önkormányzat és a társaság jó együttműködésének. Igaz, a felújított autóspihenő ünnepélyes átadására csak augusztusban kerül sor, mi azt szeretnénk, ha a soproniak és a vendégek máris birtokba vennék és jól éreznék magukat itt – mondta el a Kisalföldnek dr. Jámbor László vezérigazgató.
Cserébe annyit kérnek az idelátogatóktól, hogy vigyázzanak a pihenőre és annak berendezésére. Korábban gyakorlat volt például, hogy az erdőből hatalmas, száraz faágakat húztak a tűzrakó helyekre, aztán egyik végét meggyújtották, később pedig gyakran ott is hagyták a még izzó rönköt. Ez elsősorban tűz- és balesetveszélyes, ráadásul látványnak sem kellemes. Ezért a parkerdőt üzemeltető Taeg ígéri, mindig lesz a szalonnasütők mellett megfelelő mennyiségű tűzifa.
Dr. Jámbor László elmondta azt is, folytatják annak a tervüknek a megvalósítását, amely a parkerdő kiemelt turistacélpontjait különböző funkcióval látja el. A Várhelyen már el is indult a történelmi emlékpark kialakítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizárták a ferencvárost, a vác indulhat az nb i-ben

Tovább olvasom