Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Felülvizsgálati indítvány a Cozma-ügyben

A Legfőbb Ügyészség indokolási kötelezettség jelentős mértékű elmulasztása miatt indítványozott felülvizsgálatot.

Felülvizsgálati indítványt nyújtott be a Kúriához a Cozma-gyilkosság ügyében hétfőn a Legfőbb Ügyészség indokolási kötelezettség jelentős mértékű elmulasztása miatt.

A Legfőbb Ügyészségnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jogerős ítéletben megállapított tényállás olyan ellentmondásokat tartalmaz, amelyek miatt a büntetőjogi felelősségre vonás szempontjából jelentős kérdésekben nem állapítható meg, hogy a Győri Ítélőtábla milyen tényállásra alapította döntését.

A közlemény szerint az ügyészség a másodfokú határozat hatályon kívül helyezését indítványozta, mely lehetővé teszi - megismételt eljárásban - a másodfokú ítélet valamennyi büntetőjogi rendelkezésének felülbírálatát.

A rendkívüli jogorvoslati kérelem benyújtásának alapja - eltérően a sértett jogi képviselőjének korábbi kezdeményezésétől - az indokolási kötelezettség jelentős mértékű elmulasztása - fűzték hozzá.

A Legfőbb Ügyészség az érintett három terhelt előzetes letartóztatásának fenntartását kezdeményezte.

A Marian Cozma megölése miatt indított büntetőperben április 27-én hirdette ki jogerős ítéletét a Győri Ítélőtábla, jelentősen enyhítve az első fokon kiszabott büntetéseket. Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándor és Németh Győző 18-18 év börtönt kapott, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta a másodfokú bíróság.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ASZSZ az új Munka törvénykönyvéről: hátrány a munkavállalóknál

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége szerint az Munka törvénykönyve a munkáltatóknak kedvez. Tovább olvasom