Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Felvásárolhatják az OTP-t?

Kivennék az OTP alapszabályából a külföldiek részvényvásárlásait korlátozó passzust, ami akár a társaság felvásárlása előtt is megnyithatja az utat.
Eltörölnék a külföldiek részvényvásárlásait korlátozó passzust, így megnyílhatna z út az OTP felvásárlása előtt. A hatályos alapszabály jelenleg ugyanis az összes leadható szavazat 50 százalékában maximálja a külföldiek által közvetlenül vagy közvetve gyakorolható szavazati jog mértékét.

Ez a szabály mostanra idejemúlttá vált, mert nehezen egyeztethető össze az új gazdasági társaságokról szóló törvénnyel, ráadásul a hitelintézeti törvényből is kikerült a korábban a korlátozást szükségessé tevő jogszabály – mondta a lapnak Zsingor Iván, az OTP jogi igazgatója.

A tervek szerint z új alapszabálynak már mindössze egyetlen pontja korlátozza a szavazati jogok gyakorlását, függetlenül a tulajdonos nemzetiségétől. Ennek értelmében egyetlen részvényes sem gyakorolhatja a szavazati jogok több mint 25 százalékát, illetve ha van 10 százaléknál nagyobb tulajdonos, akkor maximum a szavazatok 33 százalékát. A tőkepiaci törvény korábban hatályos változata előírta ennek a korlátozásnak az eltörlését legkésőbb 2009-ig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstrálnak a soproni hívek

A szombati, REAC elleni bajnokin demonstrációra készülnek a soproni szurkolók, így fejezve ki… Tovább olvasom