Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Felvételi verseny a neten

A www.felvetelizo.hu oldalon március 16-tól induló versenyen bárki bebizonyíthatja, hogy mennyire ért a történelemhez, vagy az irodalomhoz. A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) országos on-line próbaérettségi és próbafelvételi versenyét mintegy 40 ezer kérdésből állították össze.
Az internetes történelmi és irodalmi kvízjáték az érettségi és a felvételi teljes lexikális adatbázisából épül fel. A szervezők szerint minél többet játszik valaki az oldalon, egyre kisebb lesz a valószínűsége annak, hogy a felvételin olyan kérdést kap majd, amelyre nem tudja a helyes választ.
A küzdelemre elsősorban középiskolásokat és tanárokat vár a FISZ, de külön kategóriában indulhatnak a már érettségizett, tudásukat felfrissíteni akaró idősebbek is. 2003-ban, az első on-line versenyen a legszorgalmasabb játékos 40 nap alatt 562 csatát vívott, és ezzel majdnem három és fél millió pontot szerzett.
Az idei versenyre a regisztrációkat már most fogadják az oldalon a szervezők, és elindult egy teszt-időszak, melynek keretében mindenki gyakorolhat. A regisztráló diákok nemcsak magukat, hanem iskolájukat is képviselik a játékban: a legjobb eredményt elérő középiskolák pedig értékes díjakkal gazdagodhatnak.
index
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázan az ovisfarsangon

A győri Magvassy-sportcsarnok szombat délelőtt kisgyermekektől volt hangos. A programon a szülők és… Tovább olvasom