Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Felvételi zárlat

három óvodában

A bárányhimlő-megbetegedések miatt három soproni óvodában felvételi zárlatot rendelt el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Soproni Városi Intézete. A 21 napos zárlat azokra a gyermekekre vonatkozik, akik a megbetegedések időpontjában hiányoztak a közösségből.
– Múlt hét végétől van érvényben a felvételi zárlat, de szerencsére az ünnepek miatt ezen a héten már sokan nem hozzák a gyerekeket – mondta el a Kisalföldnek Csuka Istvánné, a Kőszegi úti óvoda vezetője. – Az előző években nem volt ilyen intézkedés, jelenleg öt óvodásunk bárányhimlős megbetegedéséről tudunk. Az érintett csoportba járó szülőket értesítettük és többségük otthon fogta a gyermekeket, így januárban az ünnepek után jönnek megint.
– A bárányhimlő a bejelentendő fertőző megbetegedések közé tartozik – mondta el dr. Amberger Erzsébet városi tiszti főorvos. – A Kőszegi úti óvodába járók közül – december 5-től 15-ig – négy bárányhimlős megbetegedést jelentettek a gyermekháziorvosok, ez indokolja az intézkedést. A felvételi zárlat 21 napos és azokra a gyermekekre vonatkozik, akik a megbetegedések időpontjában hiányoztak a közösségből. Ilyen gyermek a zárlat ideje alatt csak akkor mehet óvodába, ha a tájékoztatást követően azt a szülők írásban kérik.
A járványügyi intézkedést először november közepén a Jegenye sori óvodában rendelték el, ahol tíz bárányhimlős megbetegedést jeleztek, majd a Kőszegi úton és a Dózsa György úti intézményben is elrendelték a zárlatot. Aggodalomra nincs ok, de az intézkedés szükséges volt a további fertőző megbetegedések, illetve a közösségi járványok megelőzése érdekében – zárta a tiszti főorvos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eva-bejelentkezés: ma még lehet

Ma van az utolsó nap az eva-adókörbe való bejelentkezésre, aki elfelejtette volna, ma még… Tovább olvasom