Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Femme Fatale

A Femme Fatale vizuális film, mindössze két-három, párbeszédet is tartalmazó kulcs-jelenettel és a lehető legkevesebb hozzáfűzött magyarázattal. Több stílus finom koktélja: a film noir elemei keverednek a francia független alkotások fűtött erotikájával s néhány amerikai kult-film bizarr hangulatával.
rendező:
Brian De Palma
forgatókönyvíró: Brian De Palma
operatőr: Thierry Arbogast
díszlettervező: Denis Renault
jelmeztervező: Olivier Bériot
zene: Ryuichi Sakamoto
producer: Tarak Ben Ammar
látványtervező: Anne Pritchard
vágó: Bill Pankow

szereplő(k):
Antonio Banderas (Nicolas Bardo)
Rebecca Romijn-Stamos (Laure / Lily)
Thierry Frémont (Serra nyomozó)
Peter Coyote (Watts)
Edouard Montoute (Racine)
Eva Darlan (Irma)

A film sztorija

Laura Ash (Rebecca Romijn-Stamos) csábító vonzereje, halálos szépsége maga a kísértés: igazi "femme fatale", a végzet asszonya. Hét évvel egy merész ékszerrablási ügy után, új személyazonosság mögé rejtőzve, visszatér Franciaországba. Ám Nicolas (Antonio Banderas), a "paparazzo" fotóriporter lefényképezi, és ezzel életveszélybe sodorja Laurát.

Vajon "végzetessé" válik-e a kíváncsi érdeklődés, ami a férfit ehhez az asszonyhoz fűzi? S vajon tényleg úgy fejeződik-e be a film, ahogy mutatja magát? Ezernyi apró, látszólag nyomra vezető jel tűnik fel a filmben, elhitetve velünk, hogy értjük a dolgot, de amikor Serra nyomozó (Thierry Frémont) felfedi az igazságot, felsóhajtunk: "Úristen, hát ez egyáltalán nem az, amire számítottunk!" Ahogy a pók szövi láthatatlan hálóját áldozata köré, úgy hálózzák be Nicolas-t, és a néző, csakúgy mint Nicolas, ott találja magát a háló csapdájában vergődve. Mire végre rájövünk, hogy mit is művel Laura, akkor már késő. Mire észrevesszük, hogy jön a vonat, már el is gázolt.

A Femme Fatale mindenek felett vizuális film, mindössze két-három, párbeszédet is tartalmazó kulcs-jelenettel és a lehető legkevesebb hozzáfűzött magyarázattal. Több stílus finom koktélja, melyben a film noir elemei keverednek a francia független alkotások fűtött erotikájával s néhány amerikai kult-film (Pulp Fiction, Twin Peaks) bizarr hangulatával. www.port.hu

Kritikák

MoziNet.hu


"Amilyen telitalálat volt Romijn-Stamos a főhősnő szerepére, olyannyira mellényúlt De Palma szegény Banderassal, aki rutinosan eljátssza ugyanazt a bőrkabátos macsó alakítást, amit már "megcsodálhattunk" az Óvakodj az idegentől című thriller során is. Figurájának egyszerűen hiányzik a karaktere. Jellemzését elintézhetjük annyival, hogy bőrdzsekis, kíváncsi, jóképű faszagyerek és valószínűleg nem hagytunk ki semmi fontosat."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave: leporolt helyi filmek

A félmúlt abszurditása köszön vissza a kapuvári Mediawave kisfilmjeiből. A rendezvények között… Tovább olvasom