Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Fenyegetve

Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. olyan szolgáltatásért kíván pénzt behajtatni, amit nem önként, jószántukból, hanem kényszerből vettek igénybe az autósok.

Mint arról annak idején beszámoltunk, július 19-én dolgoztak az M1-es autópálya még díjmentesen igénybe vehető, Győrt elkerülő szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető pálya 85-ös úti lehajtóján. A munkát igen, de azt nem jelezték előre, hogy a 85-ös letérő, kijáró le van zárva, azt nem használhatják a járművezetők. Ezért aztán akik a 85-ös út mentén lévő településekre tartottak, kénytelenek voltak továbbhajtani Lébényig. Érthető, hogy az autósok felháborodtak. A szolgáltató mulasztása miatt 40 km-es kitérőt kellett megtenniük. Mindezért az autópálya-kezelő nem elnézést kért – ez utólag derült ki –, hanem azoknak, akiknek nem volt pályamatricájuk, küldi a csekkeket.
A rábapatonai R. Béla azon a napon ugyanígy járt. A 66 éves nyugdíjastól most 57.500 forintot követel a szolgáltató, nemfizetés esetén pedig behajtatják rajta. A „vétkes” viszont azt mondja, bíróságra megy, ekkora arcátlanságot ugyanis már nem lehet, nem szabad elviselni. Ki tudja persze, hogyan végződik a per. Amennyiben a férfi mégis veszít, leüli.
Tegyük hozzá, a jogállamiság legnagyobb dicsőségére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Allergiás tüneteket csillapít az óvodai sószoba

Tavasszal alakították ki a sószobát a szegedi vasutas óvodában. Egészségmegőrzésre,… Tovább olvasom