Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Fenyő-gyilkosság: a védő felmentést kért

Bizonyítottság hiányában felmentést kért Jozef R., a Fenyő-gyilkosság elsőrendű vádlottjának ügyvédje védőbeszédében a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön.
A vád szerint Fenyő János médiavállalkozót, a Vico vállalatcsoport vezetőjét 1998-ban a szlovák állampolgárságú Jozef R. lőtte le géppisztollyal Budapesten.

Jozef R. az eljárás során tagadta bűnösségét. Ügyvédje csütörtökön a többi közt azzal érvelt: a szemtanúk személyleírása egyáltalán nem illik védencére, és a gyilkosság helyszínén hagyott ruhákban rögzített DNS-nyomok nagyfokú egyezése a vádlottéval sem bizonyítja kétséget kizáróan Jozef R. bűnösségét.

A bíró szeptemberre napolta el a tárgyalást, ám jelezte azt is, hogy sajtóinformációk szerint a másfél évtizeddel ezelőtti négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás ügyében Jozef R. ellen befejeződött a nyomozás, ha pedig abban az ügyben vádat emelnek, azt a pert eljárásjogi okokból egyesíteni kell a Fenyő-gyilkosság ügyével. (Abban az egyesített eljárásban pedig az elsőfokú ítélet meghozatalára is jóval később kerülhet sor, mintha csupán a Fenyő-gyilkosságról kellene dönteni.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legfőbb ügyész Hiszékeny Dezső MSZP-s képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Tovább olvasom