Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Fertő: idén sem lesznek látványos fejlesztések

Még nincs jogerős ítélet az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Hivatal és a nádgazdaság közötti perben, ezért a vízügy továbbra is csak egy évre szóló üzemeltetési szerződést köt a Fertő tavi strandra – jelentette ki Hegedűs László, a vízmű vezérigazgatója. A szezon várhatóan május elsején kezdődik.

Május elsején, de ha az időjárás kedvező lesz, akkor korábban is megnyitjuk a Fertő tavi strandot – mondotta Hegedűs László, a Sopron és Környéke Víz-és Csatornamű Rt. vezérigazgatója. – Sajnos a megyei vízügy, egy jogvita miatt, amely tulajdonképpen két állami cég között keletkezett arról, hogy kié is a nádas egy része, továbbra is csak egy évre szóló üzemeltetési szerződést ír alá velünk. Ez gyakorlatilag megköti a kezünket, gátat szab strandfejlesztési elképzeléseinknek, mert nem látjuk biztosítottnak, hogy hosszú távon a miénk lehet az üzemeltetési jog, amiért évente 2,5 millió forintot fizetünk. Megjegyzem, mi egy összegben fizetjük be, viszont részletekben szedjük be a bérlőktől, a házak és a büfék tulajdonosaitól.
„ A fentiekből következik, hogy nagy, látványos változás az idén sem lesz a strandon, de igyekszünk a meglévő szolgáltatásokat színvonalasan fenntartani.”
Mint megtudtuk, elképzelhető, hogy az idén lesz iszapkotrás, és a szakemberek különböző elképzeléseket dolgoztak ki annak érdekében, hogy a strandot határoló földnyelv miatt a strand területére lerakódó iszap mennyiségét csökkentsék. Elvben két megoldás lehetséges, vagy úgynevezett iszapcsapdát állítanak fel, vagy átfúrják a földnyelvet, így biztosítva a víz belső áramlását. A parkolót és strandot elválasztó – sok vitát kiváltó – kerítés marad. Ezt azzal indokolta a vezérigazgató, hogy így igazságos: mindenki csak azért a szolgáltatásért fizessen, amelyet igénybe vesz.
– Az elmúlt évi belépők árai lényegében nem változnak, inkább csak kisebb korrekciók lesznek – tudtuk meg Varga Tibortól, a fürdő-üzemmérnökség vezetőjétől. – Ezekben a napokban dolgozzuk ki a végleges árakat. A strand területén már megkezdődtek az előkészületek. Elvben csak az időjárástól függ, hogy mikortól fogadjuk a vendégeket. Az idén is megrendezzük – július közepén – a már hagyománnyá vált Fertő-partit, sztárvendégekkel, sporteseményekkel, halászléfőző-versennyel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom