Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Fertőszentmiklós eladná a tiszti klubot

Szűkös jövő évi költségvetésre készül a fertőszentmiklósi önkor- mányzat. A közel négyezer lakosú településen eladásra hirdették meg a tiszti klub épületét.
A napokban megtartott önkormányzati ülésen több fontos témában is szavaztak a fertőszentmiklósi képviselők. Ennek értelmében tovább folytatják az általános iskola térségi központtá fejlesztését. Az átépítési tervek elkészültek, jelenleg a megfelelő pályázat megjelenését várják. Horváth Tibor polgármester azt mondja: mintegy 100 millió forintot tesznek ki a költségek. Ekkora összeget a település azonban nem tud előteremteni. Így a saját forrásokat félreteszik, ezek adják majd a pályázati önerőt.
– Döntés született továbbá arról is, hogy árverés útján értékesítjük az egykori tiszti klubot – tette hozzá a polgármester. – Terveink szerint a kikiáltási ár húszmillió forint. A 900 négyzetméteres épület kiválóan alkalmas társasház vagy lakóotthon kialakítására, oktatási intézménynek is.

Polgármesterek találkoztak

A fertőszentmiklósi önkormányzat találkozóra hívta térségünkből az elmúlt ciklus harminckilenc polgármesterét. A közös beszélgetésen vacsora mellett búcsúztak el azon tizenegy vezetőtől, akik október elsejétől már nem vesznek részt településük irányításában. Közülük nyolcan nem is indultak el a választásokon, csupán a fertőbozi, az újkéri és a soproni polgármestert nem választották újra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom