Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Fertőszentmiklósi egészségnapok

Az egészség jegyében szerveznek mától egészen jövő keddig tartó programsorozatot Fertőszentmiklóson.
Az első program ma este hét órakor kezdődik, a művelődési házban: intim torna, majd jóga várja az érdeklődőket. Pénteken délelőtt kilenctől előadások és szűrővizsgálatok (csontritkulás-szűrővizsgálat, az önvizsgálat gyakorlása emlőmaketten, vérnyomás- és vércukorszintmérés) lesznek ugyancsak a művelődési házban. Délelőtt tíz órától dr. Szekeres Ferenc orvos tart előadást a Bioptron-lámpa felhasználásáról. Délután kettőkor szakorvosi tanácsadás várja a csontritkulással küzdőket, négykor ásványvízkóstoló lesz, fél öttől Szigeti Gábor fitoterapeuta tart kóstolóval egybekötött bemutatót az egészséges táplálkozásról. Este hatkor dr. Schmidt Péter, az Egészséges Nemzedékért Alapítvány elnöke köszönti a programsorozatot, majd a Magyar Vöröskereszt megalakulásának 125. évfordulója alkalmából Markovszky Béla megyei titkár tart ünnepi beszédet. A többszörös véradóknak a kitüntetéseket dr. Petró Olívia főo rvos és Gráczol Hajnalka területi titkár adja át.
A szűrővizsgálatok, melyek igénybevételéhez taj-kártya és személyi igazolvány szükséges, szombaton 8–11 óra között folytatódnak a művelődési házban.
A szervezők szerint az egészség megőrzéséhez a kikapcsolódás is hozzátartozik, így része a programnak a vasárnap este nyolc órakor kezdődő majális, amelynek keretében utcabál és májusfaállítás is lesz.
Kedden a település gyerekei harminc kilométeres kerékpártúrára indulhatnak reggel kilenc órakor a templom előtti térről. A felnőtteket délután egy és este hat óra között véradásra hívják a szervezők az egészségügyi központba.
A Fertőszentmiklósiak Egészségéért program szervezői Egészségnevelés az intézményekben címmel rajzpályázatot hirdettek a fertőszentmiklósi óvodások és iskolások számára. Az elkészült rajzokból pénteken nyíló kiállítás egy hétig lesz látható a művelődési házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesznek megszorító intézkedések?

Tovább olvasom