Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Festményekkel a szívcentrumért

A sikeres vállalkozások mellett művészek is csatlakoztak a győri szívcentrum megvalósításához.

A sikeres cégek, jól működő vállalkozások mellett művészek is csatlakoztak a győri szívcentrum megvalósításához, jövőbeni sikeres működéséhez. A győri Hirkóné Kun Mária és Pálfalvi Judit festőművészek kiállítása néhány hete nyílt meg, s ez alatt az idő alatt már több százan megfordultak az alkotásoknak helyet adó, meglehetősen sajátos kiállítóteremben, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Hét Szabad Művészet Szentélyében (a Zrínyi utca felől megközelíthető).

Hirkóné Kun Mária az elmúlt években 26 intézményt, alapítványt támogatott alkotásaival: csendéleteivel, tájképeivel. A művész Győr szerelmese, legalábbis a megyeszékhely utcáinak és tereinek részletei, finoman megkomponált színvilága erről tanúskodik. Pálfalvi Judit városrészletei szintén aprólékos gondossággal készültek, de emellett szívesen fest csendéleteket, egyéb tájrészletet.

– Tavaly a megyeháza aulájában állítottuk ki a képeinket a Napra-forgó Alapítvány támogatására, most pedig úgy gondoltuk, a szívcentrum megvalósítása igazán nemes cél – mondta el érdeklődésünkre Hirkóné Kun Mária, aki szívesen eleget tesz az ilyen és hasonló jótékony célú akcióknak. Akik kifizették, már el is vitték a képeiket, helyükre újakat hozunk. Akadnak olyan vásárlók is, akik a választásra még alszanak egyet, ám később visszatérnek. Jó két évtizede ezzel foglalkozom. Igaz, keramikusnak tanultam, ám tönkrement a kezem, így a festés mellett lehorgonyoztam. Kedvenc utcarészleteim, városrészleteim is vannak Győrben, de szívesen választom témául a Püspökerdőt vagy a barokk belvárost.

Az érdeklődők december 12-ig láthatják az alkotópáros műveit a Hét Szabad Művészet Szentélyében. A megvásárolt képek bevételével a győri szívcentrum működéséhez szeretne hozzájárulni Hirkóné Kun Mária és Pálfalvi Judit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etnikai feszültség a benzolfolt miatt az orosz távol-keleten

Szociális feszültségeket okozott a Kínából az Amurba érkező benzolfolt. Az orosz távol-keleti… Tovább olvasom