Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Feszültség után öröm mind a két házban

„Belehúztunk! Belehúztunk!" – üvöltötte a háromszáz fős tömeg az MSZP győri központjának nagytermében tegnap este. A másik nagypárt irodáiban visszafogottabb hangulat uralkodott, nem volt szurkolótábor. Szakács Imre kampánycsapata a helyi győzelemnek örült.

Óriási lelkesedéstől volt hangos az MSZP győri székháza, mintha a szocialisták előre borítékolták volna a győzelmet: hét órától betódulhatott a lelkes szurkolótábor. A vendégek egyik fele a tévés közvetítést figyelte, a másik a számítógépes kivetítőn követte a meglehetősen szoros helyi verseny alakulását. Sokan már este fél kilenckor megállapították Balogh József, a harmadik választókerület jelöltjének győzelmét, jóllehet, a hivatalos végeredményt még most sem ismerjük.

Feszült volt a hangulat este nyolc óra körül, hiszen a harmadik és ekkor még a második kerület állása is hol ide, hol oda billent: ennek megfelelően változott a légkör. Orbán Viktor kijelentése: „Megvédünk titeket..." – hangos ellenérzést váltott ki, valaki be is kiabálta: „Tőlünk kell megvédeni az országot?" Természetesen jelen volt a teljes kampánycsapat, fiatalok tucatjai, a győzelem láttán összecsókolózó párok, akiket Balogh József egy rockénekes gesztusaival és szófordulataival buzdított énekszóra. „Gyertek, látni akarom a fiatalokat!" – kiáltotta örömmámorban úszva. Előkerültek a pezsgők, a színpadon ringatózó gyűrűt alkottak a politikusok, az új szlogen, a „belehúztunk" elnyomta Sólyom László televíziós beszédét.

„Ennek az embernek köszönhetjük a győzelmet" – mutatott a képernyőn mosolygó Gyurcsány Ferencre egy testes, hatvan fölötti férfi.
 Az esti örömünnep Molnár Csaba és a többi politikus üdvrivalgásával, a közös Himnusz-énekléssel és a kampánydallal ért véget.
A Fidesz – ahogy négy éve sem – nem tartott Győrben közös választási ünnepséget: Szakács Imre és mintegy tizenöt fős kampánycsapata a megyeháza elnöki irodájában örvendett a valószínűsíthető egyéni győzelemnek, Szijjártó Péter pedig Budapesten nyilatkozott az országos végeredményről. Szakács Imrééknél is sokszor volt fagyos a levegő, hiszen a szavazatok állása nemegyszer Molnár Csaba felé billent a második választókerületben. Este fél kilenc felé azonban már lehetett tudni, hogy Szakács Imrének igen nagy – 79 százalékos – vereséget kellene elszenvednie a hetedik szavazókörben ahhoz, hogy kudarcot valljon Molnár Csaba szocialista jelölttel szemben. Így végül itt is kellemes, az országos eredményt is feledtető hangulat uralkodott. A párt Batthyány téri irodájában Szijjártó csapatának néhány koordinátora figyelte a grafikonokat, csendben, csukott ajtók mögött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanítás

Dunasziget. A községben holnap reggel 7 órától lomtalanítás lesz. A szervezők arra kérik a lakókat,… Tovább olvasom