Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Fiatal színészeknek alapított díjat Molnár Piroska

Fiatal kaposvári színészek számára alapított díjat Molnár Piroska Kossuth-díjas színművész; a Nagymama-díjat decemberben adják át először a somogyi megyeszékhelyen.
Mint Molnár Piroska az MTI-nek hétfőn elmondta, még a kaposvári Csiky Gergely Színház tavaly elhunyt igazgatója, Schwajda György hívta meg, hogy játssza el Csiky Gergely Nagymama című színművének címszerepét.

"Már akkor megfogalmazódott a fejemben, hogy számomra ismeretlen, de nagyon jó fiatal színészek vannak Kaposváron, és egyáltalán a vidéki fiatal színészeknek kevés díj adatik. Huszonöt évadot töltöttem Kaposváron, és sok szépet kaptam a várostól, a színháztól. Arra gondoltam, ezt azzal tudnám viszonozni, hogy a Nagymamáért kapott gázsimból alapítok egy díjat az ottani fiatal színészek számára" - idézte fel a színművész a Nagymama-díj megalapításának ötletét.

Molnár Piroska beszámolója szerint évente egy-egy fiatal színész részesül a kétmillió forintos örökbetét kamataiból, de a betét összegének növeléséhez további adományozókat is várnak.

A díjazott személyéről kuratórium dönt, amelynek elnöke a kaposvári színház mindenkori igazgatója, első alkalommal Rátóti Zoltán. A testületben helyet kapnak az adományozók is, a döntés során pedig figyelembe veszik a közönség és a társulat szavazatait.

A Nagymama-díjat minden esztendőben Csiky Gergely születésnapján, december 8-án adják át; első alkalommal már 2011-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfő éjjel megkezdődik az M6-os alagútjainak vizsgálata

Hétfő éjszaka megkezdődik az M6-os autópálya "C" jelű alagútjának vizsgálata, amelynek ideje alatt a… Tovább olvasom