Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Fiatalok lopták volna el a vasúti híd korlátját

A 12 és a 16 éves fiút tetten érték, amikor a drégelypalánki vasúti híd feldarabolt korlátját pakolták volna egy kézikocsira.
Hétfőn érkezett bejelentés a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra, hogy Drégelypalánknál, a Schaffer kút felé vezető út és a vasút találkozásánál található vasúti híd egyik korlátszelvényét ismeretlen személyek eltávolították, az a hídtól mintegy 30 méterre az út melletti bozótosba van bedobva.

A helyszínre érkező körzeti megbízott a híd közelében megtalálta a feldarabolt korlátot, de ekkor még az adatgyűjtés eredményre nem vezetett.

Feltételezve, hogy az elkövetők visszajönnek a körzeti megbízott figyelő szolgálatot látott el.

Az intézkedések eredményeképpen 2012. január 17-én este szolgálatteljesítés közben a falu rendőre két személyt ért tetten, akik a feldarabolt korlátokat egy kézikocsira akarták pakolni. A cselekmény abbahagyására irányuló rendőri felszólításra a két személy elszaladt, de sikerült mindkettőjüket elfogni és feltartóztatni - írja a police.hu.

A balassagyarmati rendőrök segítségével előállították az elkövetőket és lefoglalták a fém tárgyakat és a kézi kocsit.

Egy 16 éves drégelypalánki fiatalembert a mintegy 100 ezer forint értékre elkövetett lopás miatt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és – mivel az utóbbi években több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett - őrizetbe vették. A gyanúsított 12 éves gyermekkorú társát az ügyben tanúként hallgatták ki, magatartásáról a rendőrség értesített az illetékes gyámhivatalt.

Olvasóink írták

  • 1. nyomdasz63 2012. január 18. 13:19
    „Színes fémtol...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a Főszerkesztők Fóruma

Az országos és megyei napilapok, kereskedelmi rádiók és televíziók, hetilapok és hírportálok szerkesztőségeinek vezetőit egyaránt magában foglaló tömörülés elfogadta önszabályozó etikai irányelveit is. Tovább olvasom