Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Fidelitas: etikai bizottság vizsgálja a szélsőségesen megnyilvánuló tagot

A Fidelitas kedd este összeülő etikai bizottsága tárgyalja a blogjában szélsőségesen megnyilvánuló, a bűnözés egyes formáit mentegető, bátorító bejegyzéseket tevő tagjának ügyét, akit várhatóan kizárnak majd soraikból - mondta Ágh Péter, a Fidelitas elnöke.
Ágh Péter az illetőt nem nevezte meg, mert - mint mondta - nem közszereplő, nem politikus, és nem is a szervezet választott tisztségviselője.

A Fidesz ifjúsági tagozata MTI-hez eljuttatott közleményében az üggyel kapcsolatban azt írta: "a Fidelitasban eddig sem volt és ezután sem lesz kettős mérce; az alkotmányosság, a törvényes rend és a józan ész politikája szervezetünk alapértékei".

A dokumentum rámutatott: "a szélsőségesség, a törvénytelenségre buzdítás minden formáját következetesen elítéljük, és a leghatározottabban fellépünk ellene, érkezzen jobb- vagy baloldalról". A Fidelitas elnöksége ezért javaslatot tett az ügyben érintett tag azonnali kizárására.

Ugyanakkor felszólították az MSZP-t, hogy hasonló gyorsasággal távolítsa el soraiból a "díszzsidózó" V. kerületi képviselőjét, Pásztor Tibort, a "zsidózó és cigányozó" XIII. kerületi képviselőjét, Döry Miklóst, valamint Gyurcsány Ferencet, aki "erkölcsileg vállalhatatlan módon, minden nap egy olyan villából indul pénzt osztogatni az MSZP-s holdudvarnak, amelyet kétszeresen, előbb a nyilasok aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától".

Olvasóink írták

 • 5. apátfalvifaszagyerek 2009. október 27. 22:53
  „moderálva”
 • 4. dodó 2009. október 27. 21:36
  „3. hozzászólás apátfalvifaszagyerek

  Shalom, csávókám!”
 • 3. apátfalvifaszagyerek 2009. október 27. 21:26
  „tán csak nem a náci jellegű kurucinfo-ra gondolsz a "független médium" címszó alatt? Na látod, ezért vagy te ilyen...”
 • 2. dodó 2009. október 27. 20:44
  „Megvan!
  Jó kis cikket találtam egy kevésbé független médiumban "-A közismert gyűlölködő cigány, Balogh Artúr, Zsidelitas-tag!"- címmel! Ebben van utalás a titokra:
  Ebből az derül ki, hogy míg egy ártatlan, héberek rovására elküvetett vicc (vö.: ki állítja össze a fővárosi szdsz listáját? Schindler :D) miatt kizárhatnak egy VII. kerületi Fidelitas-tagot, addig Balogh Artúr megfelel a VIII. kerületi Fidelitas irányvonalának...”
 • 1. dodó 2009. október 27. 20:33
  „Ez a titokzatos "a bűnözés egyes formáit mentegető, bátorító bejegyzéseket tevő tag" valószínűleg nem a cigánybűnözést mentegette, mert akkor a Fidelitas példaként állítaná az előítéletekkel terhelt/sújtott (és természetesen nyilasrasszistanácifasisztavonagáboristatrappista) magyarok elé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval ütközött két motoros

Életveszélyesen megsérült egy motorkerékpár vezetője és utasa, amikor a jármű összeütközött egy… Tovább olvasom